V nedeljo so gasilci med gašenjem požara na Idrijskem našli zoglenelo truplo moškega v stanovanjski hiši. S Policijske uprave Nova Gorica so danes sporočili več informacij glede požara. Identiteta žrtve še ni znana.

Zaenkrat brez znakov, da bi lahko šlo za nasilno smrt

Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Nova Gorica je bil o požaru obveščen ob 7.39. Navedli so, da gori v stanovanjski hiši v Idriji, kjer se je nahajala ena oseba. Poleg policistov iz Policijske postaje Idrija so na kraj dogodka prihiteli tudi gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Idrija ter reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma (ZD) Idrija.

Novogoriški kriminalisti pri preiskavi okoliščin obravnavanega primera zaenkrat niso ugotovili znakov morebitne nasilne smrti oz. ni bilo ugotovljeno, da bi bila smrt posledica uradno pregonljivega kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. V zvezi z omenjenim dogodkom sta bila obveščena tako preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnega, je zdravnica ZD Idrija odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policija nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin, da bi ugotovili natančen vzrok požara. V nadaljnjem identifikacijskem postopku bodo ugotovili in potrdili identiteto umrlega.