V Indoneziji je velikanski – skoraj sedem metrov dolg piton – v celoti pogoltnil babico. New York Post je objavil šokanten posnetek, ki prikazuje, kako razrežejo pitona in v njem najdejo ostanke.

Iskal jo je mož, ki je našel le njene stvari

54-letna Jahrah se v nedeljo ni vrnila s plantaže v provinci Jambi, zato so jo začeli iskati, je povedala policija za indonezijski CNN. Območje je najprej preiskal njen mož, vendar je našel samo njene sandale, jakno, naglavno ruto in nož. Ko se je nalednji dan na območjo vrnil z iskalno skupino, se je spotaknil ob velikansko kačo, ki je imela odebeljen srednji del.

Vaščani so ujeli in razrezali gromozansko kačo in v njej našli ostanke pogrešane babice, kar je razvidno tudi iz posnetka. Videoposnetek prikazuje prostovoljca, ki z vejo pripne pitonovo glavo, drugi pa začnejo udarjati po oteklem predelu. Za tem ga previdno razrežejo in najdejo ostanke pogrešane 54-letnice.

Sedemmetrski piton sicer niti ni največji, kar so jih vaščani opazili na tem območju. Pred časom so namreč opazili enega, za katerega so ocenili, da je bil dolg okoli osem metrov in pol.

Kot je za ViralPress povedal Anto, vodja lokalne vasi Terjun Gajah, so bili vsi šokirani. Predvidevajo, da je kača 54-letnico ugriznila in jo nato zadušila na način, da se je, preden jo je pogoltnila, ovila okoli nje. Ocenjujejo, da je srhljivo dejanje trajalo vsaj dve uri.