V torek zvečer je poskušal avto s kar osmimi tujci na silo vstopiti v našo državo. Odvil se je beg pred policisti kot v filmu, a se je končal nesrečno za voznika. V križišču se je namreč zaletel v drug avtomobil.

Državljan Kosova prevažal sedem državljanov Turčije in državljana Albanije

V torek zvečer okoli pol desete ure so policisti na nekdanjem mejnem prehodu Obrežje pri izvajanju ciljne mejne kontrole na vstopu v državo opazili osebni avtomobil črne barve, karavan, madžarskih tablic, ki se je izognil policijski kontroli in z veliko hitrostjo zapeljal v notranjost države. Za njim se je podalo več policijskih patrulj, o dogodku so obvestili operativno-komunikacijski center, ki je aktiviral policijske patrulje od Brežic do Novega mesta, da bi sumljivo vozilo ustavili. Obvestili so tudi sosednje policijske uprave.

Pred Novim mestom je več policijskih patrulj na čim bolj varen način skušalo ustaviti vozilo, vendar je voznik divjo vožnjo nadaljeval, nevarno prehiteval in vijugal po cesti. Na izvozu Novo mesto – zahod se je želel ogniti policistom tako, da je zapeljal z avtoceste. V križišču z glavno cesto na Brezovici se ni ustavil in je s tem odvzel prednost 38-letni voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno pripeljala po glavni cesti.

Prišlo je do trka, v katerem je bila 38-letna voznica lažje poškodovana in so jo oskrbeli v novomeškem urgentnem centru, vozili pa sta obstali na kraju.

Policisti so 22-letnemu vozniku, državljanu Kosova (povzročitelju nesreče), odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in mu vozilo zasegli.

V postopku so ugotovili, da je v avtu vozil sedem državljanov Turčije in državljana Albanije, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. V postopek so jih prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso končani, so še sporočili s PU Novo mesto.