Včeraj, 28.2. 2024, okoli 13. ure je v okolici Oplotnice prišlo do delovne nesreče delavca Elektra Maribor. Gasilci PGD Oplotnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja SV in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do helikopterja, ki jo je prepeljal v UKC Maribor, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

S PU Maribor so sporočili, da obravnavajo delovno nesrečo na območju Slovenske Bistrice - na delavca je padel predmet in ga huje poškodoval. V bolnišnico je bil odpeljan s helikopterjem. O nesreči policisti še zbirajo obvestila.

Nesreča delavca pri kabliranju električnega omrežja

Na nesrečo so se že odzvali tudi v Elektru Maribor, ki so zapisali: "Včeraj je pri delovnih aktivnostih družbe Elektro Maribor, točneje na širšem območju Slovenske Bistrice prišlo do težje delovne nezgode. Na trasi, kjer je bilo predhodno izvedeno kabliranje električnega omrežja, se je pri podiranju drogov zgodila delovna nezgoda, kjer se je delavec Elektra Maribor huje telesno poškodoval."

Družba Elektro Maribor je sodelavcem, ki so bili prisotni na delovišču zagotovila psihološko pomoč. Huje poškodovan sodelavec je bil s helikopterjem prepeljan na zdravljenje v UKC Maribor. Vsi sodelavci Elektra Maribor mu želijo čim hitrejšega okrevanja, so še sporočili iz Elektra Maribor.