Na območju Kidričevega je včeraj 73-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal preko nasprotnega voznega pasu in trčil v drog javne razsvetljave ter se pri tem huje poškodoval. Na kraju so vozniku iz vozila pomagali gasilci, nato pa je bil odpeljan v bolnišnico, so sporočili s PU Maribor.

Kot je navajala Uprava RS za zaščito in reševanje, je ob 12.39 na Tovarniški cesti v Kidričevem osebno vozilo trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter s tehničnim posegom rešili ukleščeno poškodovano osebo iz vozila in jo predali reševalcem NMP.

Mariborski policisti so obravnavali tudi vlom, več: V bližini Ljudskega vrta vlomili v skladišče in ”pokradli” delovne stroje.

Mariborski policisti so prav tako obravnavali več tujcev na območju Dolnje Počehove. En državljan Turčije in dva državljana Sirije so bili odpeljani v azilni dom.

69 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 161 klicev, med temi 69 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 5 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije,
– 1 oseba je bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
– 1 vozilo je bilo zaseženo vozniku,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.