Zaradi več kaznivih dejanj so ga ovadili na tožilstvo, na upravno enoto pa bodo podali pobudo za odvzem orožja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so bili namreč pred dnevi obveščeni o nasilju v družini. Med obravnavo zadeve so ugotovili, da 38-letnik že dlje časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Z njo naj bi grdo in surovo ravnal, jo pretepal, jo poškodoval in ji grozil, da jo bo ubil. Zaradi tega so mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu izrekli prepoved približevanja.

Pri 38-letniku so opravili tudi hišno preiskavo. Med njo so našli in zasegli pištolo, dve puški, 775 kosov različnih nabojev, dva nabojnika, kovinski bokser in okoli pet gramov posušene konoplje. Zoper moškega, ki sicer ima dovoljenje za eno pištolo in eno puško, bodo na upravno enoto podali pobudo za odvzem orožja.

38-letnika bodo ovadili na tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, zanemarjanja mladoletne osebe, povzročitve lahke telesne poškodbe ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja. Uvedli bodo tudi prekrškovne postopke zaradi kršitev zakona o orožju, zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, so sporočili.