Včeraj, 14. 3. 2024 okrog 14.49, se je na regionalni cesti na relaciji Lipovci – Rakičan zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. S PU Murska Sobota so danes delili več podrobnosti.

Zapeljal na nasproten pas

32-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po regionalni cesti v smeri naselja Rakičan, pred naseljem Rakičan, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje, ampak je brez vzroka zapeljal preko bele prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče.

V tem trenutku je po nasprotnem smernem vozišču, iz smeri naselja Rakičan, pripeljal voznik skupine vozil (vlečno in priklopno vozilo), katero je vozil državljan Poljske. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja.

Po trčenju je osebni avtomobil odbilo izven vozišča, v obcestni jarek, voznik skupine vozil pa je po trčenju zapeljal preko vozišča v obcestni jarek, kjer se je skupina vozil prevrnila. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri t.j. iz smeri naselja Lipovci pripeljal še voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom, da prepreči trčenje v skupino vozil, zapeljal izven vozišča regionalne ceste na kolesarsko stezo ob vozišču.

Voznik osebnega avtomobila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Ostala udeleženca prometne nesreče - voznik skupine vozil in voznik osebnega avtomobila telesno nista bila poškodovana, so sporočili s PU Murska Sobota.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta zaprta do 22.00.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.