Policisti opažajo, da je alkohol še vedno močno preveč prisoten med vozniki v cestnem prometu. Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola in tudi stopnje alkoholiziranosti so zelo visoke.

Kot so sporočili celjski policisti, so jih v soboto popoldne občani obvestili o vozniku tovornega vozila, ki je vijugal po avtocesti in močno nezanesljivo vozil. Policisti Postaje prometne policije Celje so kmalu po obvestilu, izven naselja Dramlje, ustavili voznika tovornega vozila, državljana Bosne in Hercegovine,  ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel več kot tri promile alkohola v krvi.  Voznika smo pridržali in zoper njega podali obdolžilni predlog. Za prekršek je predvidena globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Poškodovan kolesar

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so med vikendom obravnavali dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola. Eden je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi, drugi pa promilo in pol. V obeh primerih so podali obdolžilna predloga. Za omenjene prekrška je prav tako predvidena globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Ravenski policisti so minuli vikend obravnavali še prometno nesrečo kolesarja, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dobri dve promili alkohola v krvi. Kolesarju so izdali plačilni nalog.