Dva mlajša moška sta se danes z deskama na električni pogon vozila po Velikem kanalu v Benetkah. Turisti in domačini so opazovali, kako sta slalomirala po vodi v tem znamenitem mestu, župan Luigi Brugnaro pa nad podvigom ni bil navdušen, saj je mlada deskarja označil za imbecila, osebi, ki bi ju identificirala, pa je ponudil večerjo na svoj račun.

Med podvigom dveh mladeničev, ki sta drzno slalomirala po beneških kanalih, je nastalo precej videoposnetkov, ki so jih turisti in domačini delili na družbenih omrežjih, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Enega od posnetkov je delil tudi beneški župan Luigi Brugnaro in ob tem zapisal: “Tukaj sta dva imbecilna nasilneža, ki se požvižgata na pravila v mestu. Pozivam vse, da nam ju pomagajo identificirati in kaznovati. Župani potrebujejo več pooblastil za uveljavljanje javne varnosti.”

Osebi, ki bi moška identificirala, je Brugnaro ob tem ponudil večerjo na svoj račun.

Kasneje je sicer sporočil, da so oba “heroja” prijeli in jima zaplenili električni deski, po njegovih besedah pa naj bi ju kmalu dočakala tudi ustrezna kazen zaradi kršenja javnega reda in miru.

STA