Predsednik republike Borut Pahor je v video sporočilu nagovoril Hrvaško in izrazil solidarnost v skupnem boju proti koronavirusu. Sporočilo je poslal hrvaškemu predsedniku Zoranu Milanoviću in “vsem hrvaškim prijateljem.”

Predsednik republike Borut Pahor je v video sporočilu nagovoril Hrvaško in izrazil solidarnost v skupnem boju proti koronavirusu. Sporočilo je poslal hrvaškemu predsedniku Zoranu Milanoviću in “vsem hrvaškim prijateljem”, so zapisali v Jutranjem Listu. 

Predsednik republike Borut Pahor je v video sporočilu nagovoril Hrvaško in izrazil solidarnost pri skupnem boju proti koronavirusu. Sporočilo je poslal hrvaškemu predsedniku Zoranu Milanoviću in “vsem hrvaškim prijateljem”, so zapisali v Jutranjem Listu. 

„Kot predsednik Republike Slovenije bi vam v imenu vseh slovenskih državljanov želel izraziti našo solidarnost v skupnem boju proti koronavirusu. Izražamo globoko občudovanje hrvaškega naroda, ki v teh težkih časih izkazuje odločnost, pogum in upanje. Slovenija čuti vašo žalost in se iskreno veseli vašega uspeha. Združeni z drugimi evropskimi narodi in državami bomo skupaj zmagali. Vse bo v redu,” je Pahor dejal v video sporočilu, ki ga je objavil na Twitterju. 

Predsednik republike je v video sporočilu z izrazi solidarnosti v skupnem boju proti novemu koronavirisu na Twitterju v soboto nagovoril tudi na češkega predsednika Miloša Zemana, v preteklih dneh pa še na italijanskega kolega Sergia Mattarello in Italijane, britansko kraljico Elizabeto II. in britanske državljane ter španskega kralja Filipeja VI. in špansko ljudstvo. Vse je nagovoril v njihovih jezikih, poročajo na STA.