Kot je v pismu zaposlenim napovedal McDonaldsov podpredsednik podjetja za mednarodne trge Paul Pomroy, bodo vrata ponovno odprle nekatere njihove restavracije v Kijevu in zahodnem delu države, kjer so poslovanje znova zagnala nekatera druga podjetja, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s načrtuje vnovično odprtje nekaterih restavracij v Ukrajini. Te so zaradi ruske invazije na Ukrajino zaprte od 24. februarja, v tem času pa podjetje približno 10.000 zaposlenim v Ukrajini vseeno izplačuje plače.

“V prihodnjih mesecih bomo začeli sodelovati z dobavitelji, da bomo lahko naše proizvode ponudili strankam. Izboljšali bomo protokole za zagotavljanje varnosti naših zaposlenih in naših strank,” je napovedal Pomroy.

Ponovnega odprtja veseli tudi na ukrajinskem zunanjem ministrstvu

Novico o ponovnem odprtju restavracij ameriške multinacionalke je z navdušenjem sprejel ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba. Ocenil je, da bo za to potrebno še nekaj časa, a da je to signal mednarodnemu poslovnemu okolju, da je v Ukrajini poslovanje mogoče navkljub vojni.

McDonald’s se je kot mnoga druga tuja podjetja po ruski invaziji na Ukrajino umaknil z ruskega trga. Nato je ruski poslovnež Aleksander Govor, ki je bil lastnik licence verige, kupil vseh 850 restavracij. Nova veriga z imenom Vkusno & točka, kar pomeni okusno in pika, je sredi junija v Moskvi in v regiji odprla 15 restavracij.