Končno je znana usoda pogrešane Danke Ilić, ki jo je iskala celotna Srbija in druge države, vključno s Slovenijo. Zdaj je jasno, da je upanje umrlo, saj je bila dveletnica zbita z avtom, delavca javnega komunalnega podjetja iz Bora sta njeno truplo odložila na divjem odlagališču odpadkov pri Boru. Na dan sedaj prihajajo nove podrobnosti. Ne le, da naj bi morilca deklico zadavila, njenemu očetu sta se v obraz zlagala, da je nista videla, medtem ko sta v prtljažniku skrivala njeno truplo.

Več o usodi male Danke tukaj: S službenim vozilom trčila v dveletno Danko in njeno truplo odvrgla na odlagališče odpadkov.

Srbski minister za notranje zadeve Bratislav Gašić je danes popoldan predstavil časovnico njenega izginotja in smrti, sodeč po informacijah, ki jih imajo trenutno. Preiskava kriminalistične policije iz Bora kaže, da naj bi se vse skupaj zgodilo 26. marca okoli 13.52, torej le sedem minut po tem, ko je deklica po prijavi matere izginila.

Ko sta imela truplo v prtljažniku ju je ustavil njen oče

Mati Ivana Ilić je z otroki v hišo na Banjskem polju prispela 26. marca ob 13.10. Igrali so se na prostem, čez nekaj časa je sin prosil za vodo, zato je odšla do avtomobila in ugotovila, da deklice ni. Ob 13.41 je poklicala moža, ki je prispel ob 13.55. Policija je na kraj prišla ob 13.59 in začela iskalno akcijo.

"Med 13.45 in 13.52 je Danka zapustila dvorišče in hodila po asfaltu, kar sta potrdili dve priči. Prav tako okoli 13.50 je mama zagledala bel avto, ob njem pa moškega. Izkazalo se je, da gre za vozilo, v katerem sta bila osumljenca. Osumljenca sta bila na delovni poti. Kasneje se je ugotovilo, da sta se v bližini hiše ustavila okoli 13.50, kar sovpada z izginotjem male Danke," je povedal Gašić.

Pri hiši sta se po besedah Gašića ustavila za dve minuti in pol zaradi opravljanja potrebe. Ko sta znova krenila, sta trčila v deklico 30 ali 40 metrov od kraja, kjer sta se ustavila sprva. Telo deklice, ki je izgubila zavest, sta spravila v avto in se med vožnjo dogovorila, da ga bosta nekje odvrgla.

Okoli 13.50 je mama zagledala bel avto in obraz moškega, šlo je za vozilo, ki je zbilo njeno hčerko. Avto je vozil D. D., medtem ko je sopotnik S. J. iz vozila izstopil in deklico položil v prtljažnik. Ob 13:57 ju je ustavil oče Danke in vprašal, ali sta jo videla. Zlagala sta se, da ne. Nato sta jo odpeljala na deponijo in jo odvrgla na smetišče, se vrnila v podjetje in vrnila službeno vozilo.

Kot je dejal minister, je eden izmed moških zvečer tudi sodeloval v iskalni akciji.

Gašić je pojasnil, da je njuno gibanje z avtom ves čas beležil GPS, saj je šlo za službeno vozilo. Sumljiv znak za policijo je bil po njegovih besedah ta, da sta v petih minutah in pol prešla le 150 metrov od dvorišča, kjer je bila mama Ivana Ilić, pa tudi to, da sta se ob odlagališču odpadkov zadržala minuto in 49 sekund.

Krivdo prelagata drug na drugega

Pojavljajo se mnoga vprašanja, zakaj trupla še vedno niso našli. Kot je razkrila policija, naj se bi eden od osumljencev 28. marca vrnil na deponijo in truplo deklice prenesel na drugo lokacijo. Stvari so kompleksne, saj moškima ne morejo zaupati, ker krivdo prelagata eden na drugega.