V centru hrvaške prestolnice so se zbrali nasprotniki trenutne “covid realnosti”.

Foto: Facebook Zlatko Ivančok

V Zagrebu je v soboto popoldne potekal protest “Krik za svobodo”, ki se ga je udeležilo več tisoč državljanov. Demonstrirali so proti epidemiološkim ukrepom, kontroverznim covid potrdilom in še vrsti odločitev vlade ter nacionalnega štaba civilne zaščite v okviru pandemije koronavirusa in obveznega cepljenja, poroča hrvaški Jutarnji list. Protest je sicer minil mirno.

Protest je na ulice hrvaške prestolnice zvabil več tisoč državljanov, ki so se zbrali na Trgu kralja Tomislava, nato pa se pomikali proti Trgu bana Jelačića, kjer je zbrane nagovorilo več govornikov.

Obstajajo levičarji, desničarji, tisti, ki mislijo, da virus obstaja ali ne obstaja, ljudje različnih verskih prepričanj. Vsi ste dobrodošli, ker ste razumeli to, česar tisti z visokim IQ-jem ne morejo razumeti, in sicer, da nas lahko premagajo le tako, da nas razdelijo. In tega jim ni uspelo,” je dejal eden od govornikov.

Nekateri udeleženci protesta so nosili tudi transparente, med napisi pa so bili “Neobvezno cepljenje”, “Pomislite nase, bodite svobodni”, “Bolni fašisti, pojdite se zdravit in pustite nam živeti”, “Sporočilo vladi in sedežu: V zgodovini so vsi diktatorji in lažnivci padli, tudi vi boste …