Lastnica gostilnice v škotskem mestecu Muir of Ord je kmalu po vesti o smrti kraljice Elizabete II. na Facebooku objavila video, na katerem je s šampanjcem v roki kričala Kuščarka Liz je mrtva in Londonski most je padel. Kmalu se je pojavila razburjena množica, ki ji je uničila restavracijo.

Restavracija je bila odprta tri ure

Videoposnetek, ki ga je delila Jaki Pickett, je sprožil vsesplošno ogorčenje. V petek zvečer so njeno gostilnico z ribami in krompirčkom obmetavali z jajci, razbili so okna in s paradižnikovo mezgo onečedili klop pred vhodom. Pred lokalom se je zbrala tudi skupina jeznih pristašev britanske monarhije, zato so morali restavracijo zapreti. Lastnica gostilnice pa se je morala domov odpeljati s policijskim vozilom.

Mati dveh otrok, sicer rojena v Nemčiji, je nato restavracijo ponovno odprla naslednji dan. Toda odprta je ostala samo tri ure, ker se je ponovno pojavila množica, ki je med drugim prepevala “God Save the Queen”. Kasneje so se pojavila poročila o tem, da so ljudje skozi okna restavracije metali opeko in kamenje in jo tako uničili.

Pickettova je sicer po incidentih povedala, da ne obžaluje, ker je delila svoje mnenje. Kljub temu pa je zaklenila vse svoje profile na družbenih omrežjih, toda njen videoposnetek se je po spletu že preveč razširil, da bi to pomagalo.