Restavracijo je zdravstveni inšpektorat zaprl.

Foto: Twitter

Zdravstveni inšpektorat mesta New York je v sredo zaprl priljubljeno restavracijo Gammeeok zaradi tožbe para, ki trdi, da sta v njuni juhi za s seboj našla mrtvo podgano.  Med drugimi domnevnimi kršitvami so tudi, da so bili najdeni iztrebki podgan in hrano, ki ni bila na ustrezni temperaturi ter da ni bilo na mestu nobenega usposobljenega nadzornika, poroča The New York Post.

Restavracijo so zaprli po inšpekciji

Ministrstvo za zdravje je Gammeok zaprlo po inšpekciji 15. marca,” je v petek dejal tiskovni predstavnik agencije. “Nobena restavracija v New Yorku nima dovoljenja za miši ali podgane na jedilniku in nadaljujemo preiskavo,” je še povedal in dodal, da je njihova glavna prednostna naloga varovanje zdravja ljudi in da če ima restavracija pogoje, ki ogrožajo restavracije v mestu, jo bodo zaprli.

Restavracija, ki se nahaja v Fort Leeju v New Jerseyju se lahko znova odpre, če bodo odpravljene prijavljene kršitve in plačane vse kazni.

Restavracija trdi, da gre za neumnost

Gammeeok je sicer zavrnil trditve newyorškega para, da sta v juhi našla mrtvega glodavca, češ da gre za neumnost. Branili so se, da smo odprti 24 ur in na dan in da so v kuhinji ves čaš vsaj 3 ali 4 osebe. Dejali so tudi, da nima smisla, da bi se podgana izogibala ljudem in šla v vroč lonec.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gammeeok (@gammeeok_ny_nj)

Juho naj bi štirikrat postregli z zajemalko, osebje pa je opazovalo na lastne oči. “Če bi šlo za tako veliko miš, je nikakor ne bi spregledali. Obstaja tudi posnetek postopka. Preverili smo celoten postopek priprave juhe, vendar nismo našli nobenih težav,” so dodali v restavraciji.

Eunice Lucero-Lee je v ponedeljek na Instagramu objavila serijo fotografij in videoposnetkov nečesa, kar je videti kot mrtva črna podgana, ki lebdi v goveji juhi, ki sta jo ona in njen mož Jason Lee v soboto naročila iz Gammeeoka.

V tožbi piše tudi, da sta dve osebi “hudo in trajno telesno poškodovani”.