Generalni direktor ruskega naftnega podjetja Lukoil Ravil Maganov je umrl pri padcu skozi okno moskovske bolnišnice, poročanje tiskovne agencije Interfax povzemajo tuje tiskovne agencije. Policija je sprožila preiskavo, po poročanju medijev pa je najverjetnejši vzrok samomor. V bolnišnici so Maganovu diagnosticirali težave s srcem in depresijo.

Kot izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa, to ni prva smrt med vodilnimi ruskimi menedžerji po izbruhu vojne v Ukrajini 24. februarja. Med drugim je maja umrl nekdanji prvi mož Lukoila Aleksander Subotin, domnevno med okultnim zdravljenjem odvisnosti od alkohola.

Tudi sicer so od začetka leta našli mrtvih več vodilnih uslužbencev ruskih energetskih podjetij, vsi naj bi si vzeli življenje.

Dolgoletni namestnik vodje banke Gazprombank Igor Volobujev je konec aprila v videointervjuju, objavljenem na YouTubu, podvomil, da je šlo za samomore. Malo pred tem je Volobujev pobegnil v Ukrajino in ob tem navedel, da se želi tam boriti proti ruskim enotam, še poroča dpa.

Iz družbe Lukoil so medtem sporočili, da je 67-letnik umrl po “hudi bolezni”.

“Z globokim obžalovanjem sporočamo, da je po hudi bolezni umrl Ravil Maganov,” je Lukoil zapisal v izjavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP. Podrobnosti smrti niso razkrili.

STA