Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach se je v nedeljo udeležil sklepnega dela svetovnega prvenstva v kolesarstvu v Imoli ter ocenil dogajanje, povezano z izvedbo poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Te so zaradi novega koronavirusa prestavili za leto dni. Priznal je, da bodo dvoranski športi prinesli dodatno tveganje.

FOTO: IOC

Kljub tveganjem, ki jih v primerjavi s športi na prostem prinašajo tekmovanja v dvoranah, pa v krovni svetovni organizaciji za olimpijske športe po Bachovih besedah ne razmišljajo, da bi vsa olimpijska tekmovanja izpeljali na prostem.

Bach si ne predstavlja selitve prizorišč

Predsednik Moka si trenutno ne more niti predstavljati selitve oziroma zamenjave prizorišč na olimpijskih igrah, ki bodo na Japonskem od 23. julija do 8. avgusta 2021, poroča nemška tiskovna agencija Dpa.

Predsednik Moka si trenutno ne more niti predstavljati selitve oziroma zamenjave prizorišč na olimpijskih igrah, ki bodo na Japonskem od 23. julija do 8. avgusta 2021.

Mislim, da bi bilo to preveč zapleteno. O tem še nisem razmišljal in ne vem, ali je to eden izmed scenarijev v delovnih skupinah. Če mene osebno vprašate, bi bilo prezapleteno zamenjati prizorišča,” je dejal prvi mož Moka v nedeljo v Imoli, kjer si je ogledal tekmovanja na kolesarskem SP.

OI prestavljene na 2021

Na olimpijskih igrah ni zgolj enega dogodka, hkrati poteka 33 svetovnih prvenstev,” je dejal Bach. Igre v Tokiu so bile zaradi pandemije koronavirusa letos spomladi prestavljene z leta 2020 na 2021.

Na olimpijskih igrah ni zgolj enega dogodka, hkrati poteka 33 svetovnih prvenstev.

Šestinšestdesetletni nekdanji sabljač je dodal, da bi bilo treba razlikovati med različnimi športi v zvezi z vprašanjem, koliko gledalcev si lahko ogleda tekmovanja, če so ta v zaprtih prostorih ali na prostem.

STA