Moški iz Savdske Arabije trdi, da se je poročil 53-krat, da bi našel “stabilnost in duševni mir, ne osebni užitek“, poroča Gulf News. 63-letnik je zaradi svojih porok dobil vzdevek “poligamist stoletja“. Sedaj je povedal, da je poročen z eno žensko, ki ga je osrečila in se ne namerava ponovno poročiti.

Pri prvem zakonu je vztrajal cela tri leta, preden si je poiskal naslednjo

Ko sem se prvič poročil, se nisem nameraval poročiti z več kot eno žensko, ker sem se dobro počutil in dobil sem otroka,” je povedal za omenjen tuji portal. “Toda čez nekaj časa so se pojavile težave in pri 23. letih sem se tako odločil, da se znova poročim, svojo odločitev sem tako sporočil svoji ženi,” je dodal moški, znan kot Abu Abdullah. V islamu se lahko namreč moški poroči z več ženskami.

Ko je med njegovo prvo in drugo ženo izbruhnil konflikt, se je odločil, da se bo poročil še tretjič … In še četrtič. Nato se je ločil od svoje prve, druge in nato še tretje žene. Kot trdi, bi naj bil razlog za njegovo skakanje iz zakona v zakon “iskanje ženske, ki bi ga lahko osrečila“. Ob tem je povedal, da je poskušal biti pošten do vseh svojih žen.

Njegov najkrajši zakon bi naj trajal samo eno noč. 

63-letnik vse svoje zakone s kar 53. ženskami opravičuje tako, da so se zgodili skozi dolgo obdobje. Prvič se je namreč poročil pri 20. letih, s šest let starejšo žensko. Pri “samo” eni ženi je vztrajal tri leta, skozi naslednjih 43. let pa se je poročil še s 52. ženskami.

“Vsak moški na svetu si želi imeti samo eno žensko in ostati z njo za vedno”

Vsak moški na svetu si želi imeti samo eno žensko in ostati z njo za vedno,” kljub temu trdi 63-letnik, ampak meni, da to ni lahko. “Stabilnosti ni mogoče najti pri mladi ženski, ampak pri stari,” je dodal.

Večina njegovih zakonov je bila z ženskami iz Savdske Arabije, nekaj pa jih je bilo tudi med službenimi potovanji v tujino, kjer se je poročil z ženskami iz tujine. Na službenih potovanjih je namreč včasih ostal do tri ali štiri mesece, zato bi se naj poročil, da bi se zaščitil pred “nemoralnostjo”.

63-letnik je sedaj poročen s (samo) eno ženo in tako bi naj ostalo, ker trdi, da je le našel srečo. Toda v islamu je moški, ki ne ravna pravično z vsemi svojimi ženami, kaznovan tako, da ima lahko samo eno ženo. “Poligamist stoletja” sicer ni komentiral, če ga je doletela tovrstna kazen.

Prav tako ni znano, koliko otrok ima 63-letnik s svojimi 53. ženami.