Poznate »slovenski kozolec«? V podjetju Kager hiše ga še kako poznajo! S pomočjo vrhunskega znanja in materialov »slovenski kozolec« v proizvodnji Kager hiše postane leseno-stekleni hibrid.

Družinsko podjetje KAGER je slovensko podjetje s sedežem in lastno proizvodnjo na Ptuju. S svojimi 30-letnimi izkušnjami in inovacijami so eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju gradnje v lesu in steklu. So edino in eno izmed redkih podjetij v Evropi, ki postavljajo skeletne hiše v pravem pomenu besede. V Sloveniji se je namreč udomačil izraz “skeletna gradnja” za tiste hiše, ki so narejene na licu mesta. To pomeni, da naprej postavijo spodnji venec, na katerega pritrdijo pokončnike in nato zgornji venec. Ko pridejo do strehe, pa se začne takšna stena oblačiti z oblogo (gips ali OSB).

Celotna hiša izdelana v kontrolirani proizvodnji

V podjetju KAGER pa celotno hišo po elementih izdelajo v kontrolirani proizvodnji, kjer pretežno zaposlujejo mizarje in tesarje, ki ves vidni les ročno obdelajo.
Če kupca povprašajo ali pozna »slovenski kozolec«, je odgovor vedno pritrdilen, prav to pa so njihove hiše, le da namesto diagonal vgradijo steklo in tako zavetrujejo in stabilizirajo hišo. Tak način gradnje so poimenovali leseno-stekleni hibrid.

Za podjetje KAGER je tako značilna steklena arhitektura, ki se pojavlja v vseh njihovih modelih, ki se med seboj razlikujejo v detajlih, vsem pa so skupne velike steklene površine v dnevnem prostoru, skozi katere smo z naravo in okolico, ki nas obdaja, povezani v vseh letnih časih.

Sončna arhitektura z energetskimi učinki

Njihova sončna arhitektura pa ne dviguje samo kakovosti samega bivanja, pač pa je tudi energetsko učinkovita. Skozi velike steklene površine, ki jih orientirajo predvsem na jug in na zahod, se v zimskem času hiša lahko tudi segreva. To v praksi pomeni, da se hiša, v mrzlih a s soncem obsijanih zimskih dneh, skozi njih segreva in s tem se stroški ogrevanja znižajo na minimum. V poletnih dneh, ko je sonce nekoliko višje, pa so steklene površine zavarovane z ALU žaluzijami na električni pomik, ki hišo zaščitijo pred pregrevanjem, vam pa ne omogočajo pogleda navzven in naravne svetlobe v vseh prostorih.

V podjetju KAGER zavestno ostajajo majhni z butično proizvodnjo, ki vsak projekt prilagodijo vašim željam, načinu življenja ter lokaciji. Z dovršenimi detajli in vrhunski materiali pa vam omogočajo bivanje, kot si ga zasluži življenje.

Vabljeni k dolgoletnemu prijateljstvu, vabljeni v družno KAGER HIŠ.