Veliko, saj neštete možnosti digitalnih tehnologij na nepremičninski trg vnašajo številne novosti in spremembe. O tem, kako za najboljšo možno izkušnjo izkoristiti nove tehnologije, smo govorili z nepremičninsko agencijo Century 21 Maribor City.

Foto: Century 21 Maribor City

Sodobne tehnologije korenito spreminjajo skoraj vsa področja našega življenja, pri čemer trg nepremičnin nikakor ni izvzet. Nepremičninski agenti širom po svetu, pa tudi pri nas – odličen primer je priznana nepremičninska agencija Century 21 Maribor City – se namreč že nekaj časa poslužujejo možnosti, ki jih prinašajo 3D kamere, s katerimi je mogoče posneti 360-stopinjski zajem ter na podlagi slednjega pripraviti osupljiv virtualni sprehod po nepremičnini.

Tako se lahko bodoči kupec še pred dogovorom za ogled nepremičnine v živo sprehodi po njenih hodnikih in sobah in si že v udobju domačega naslanjača predstavlja opremljanje svojega novega doma povsem po svojem okusu.

PREBERITE ŠE: Nepremičninska dilema bralca: Kako nepremičnini postaviti pravo ceno?  

Še pred sprehodom živo kar 3D sprehod

Kot nam pojasnjuje v.d. direktorja priznane mariborske nepremičninske agencije Century 21 Maribor City, Boris Lajh, potencial 3D tehnologije izkoriščajo tudi njihovi nepremičninski agenti. Tovrstna tehnologija namreč omogoča, da si kupci nepremičnino na spletu v celoti ogledajo kadarkoli in kjerkoli, 24 ur na dan, pri čemer 360-stopinjski format omogoča kar najboljši približek ogleda v živo.

Prav zaradi možnosti virtualnega sprehoda po nepremičnini potencialni kupci bolj verjetno pokličejo nepremičninskega agenta.

Tudi za prodajalca nepremičnine 3D zajem prinaša številne prednosti, med katere gotovo sodi večje število (virtualnih) ogledov v krajšem času, posledično več potencialnih kupcev ter na koncu seveda možnost hitrejše prodaje nepremičnine.

Primer, kako 3D tehnologijo izkoristijo v priznani nepremičninski agenciji Century 21 Maribor City, si lahko ogledate tudi s klikom na spodnji izrezek 3D sprehoda po eni od nepremičnin, pri nakupu katere posredujejo v agenciji. Če se nepremičnina v času, ko prebirate ta članek, morda že proda, pobrskajte po ostali ponudbi nepremičnin agencije Century 21 Maribor City ter si 3D sprehod privoščite po kateri od njih. 

Foto: Century 21 Maribor City

Celosten pogled v udobju doma

Vključevanje 3D in drugih tehnologij v nepremičninski posel nadgrajuje obstoječo prakso prikazovanja nepremičnin s pomočjo tehnologij. Tridimenzionalna tehnologija namreč nepremičnino spremeni v virtualni model, ki si ga lahko ogledamo na več načinov:

– s perspektivnim pogledom, ki uporabniku omogoča samostojno pohajkovanje po nepremičnini z obračanjem modela v različne smeri in perspektive;

– s tlorisnim pogledom, ki nam ponudi možnost ogleda tlorisa celotne nepremičnine ter vsakega nadstropja posebej;

– z notranjim pogledom, ki obljublja kar najbolj avtentično doživetje sprehoda po notranjosti ter

– z etažnim pogledom, ki simulira prehajanje med etažami.

PREBERITE ŠE: Nepremičnine 101: Vse, kar morate vedeti po nakupu nepremičnine

Ob tem nepremičninski agenti 3D prikaz nepremičnin pogosto opremijo s številnimi interaktivnimi oznakami in pojasnili, ki potencialnemu kupcu olajšajo virtualni ogled nepremičnine in pripomorejo pri končni odločitvi, dodatno razlagajo v nepremičninski agenciji Century 21 Maribor City.

Pa prihodnost?

3D tehnologije bodo v prihodnjih letih v nepremičninskem poslu gotovo še bolj priljubljene, glede na trende iz tujine pa se jim bo postopoma pridružilo tudi doživetje virtualne resničnosti, ki bo  izkušnjo nakupa nove nepremičnine zares poneslo na novo raven.

PREBERITE ŠE: V nakup in prodajo nepremičnine – sami ali s pomočjo nepremičninskega posrednika?

Sprehod po nepremičninah v udobju doma, ne glede na čas, kraj in vreme? Zveni sanjsko! In ko po več sprehodih med nepremičninami izberete svoj potencialni bodoči dom, je nepremičninski agent nepremičninske agencije Century 21 Maribor City, ki bo poskrbel za nadaljnjo izkušnjo nakupa nepremičnine, le en klic stran.