Za alergike lahko te žuželke predstavljajo resnično nevarnost. Alergijske reakcije se razlikujejo po intenzivnosti, od rahle rdečice in srbenja do hudih oteklin in dihalnih težav. Poleg tega pa prisotnost žuželk, kot so smrdljivci, v našem domu lahko povzroča nelagodje. Njihov značilni vonj je za mnoge neprijeten, dodatno pa lahko povzročajo škodo na rastlinah in naši hrani. Rešitev se skriva na vhodu, torej s primerno zaščito in izbiro senčil lahko vstop žuželkam preprečimo.

Možnosti izbire zaščite za vaš dom so široke

Ko gre za zaščito vašega doma pred žuželkami, je izbira pravega senčila ali komarnika ključna. Ni vsak dom enak, in prav tako niso enake potrebe vseh stanovalcev. Tako na trgu obstaja več rešitev, ki olajšajo vaše bivanje in nudijo popolno zaščito pred žuželkami.

  1. Screen senčila:To so idealna rešitev za zaščito vaše terase ali balkona. Omogočajo vam, da uživate v svežem zraku in naravni svetlobi, ne da bi vas pri tem motile žuželke. Senčila ne prepuščajo le svetlobe, temveč tudi zračenje, kar pripomore k boljši kvaliteti bivanja.
  1. Komarniki, ki se prilegajo različnim okenskim in vratnim okvirjem:
  • Fiksni komarniki: Idealni za okna, ki jih redko odpirate.
  • Krilni komarniki: Odlična izbira za balkonska vrata ali večje odprtine.
  • Drsni komarniki: Primerni za drsna vrata in širše odprtine.
  • Plise komarniki: Zložljiva verzija komarnikov, ki je praktična in estetska.

Vir: SEN-KOM reference

Vir: SEN-KOM reference

Zakaj izbrati trajnostno rešitev zaščite pred žuželkami?

  1. Dolga življenjska doba: Kakovostni materiali zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, ki presega običajne sezonske rešitve.
  2. Dolgoročna investicija: Čeprav je začetna investicija lahko nekoliko višja, se stroški dolgoročno zmanjšajo. Ni potrebe po nakupu novih senčil ali komarnikov vsako poletje, kar na dolgi rok pomeni prihranek vašega denarja.
  3. Možnost obnovitve: komarniki imajo tudi možnost zamenjave mrežice. To ne samo, da podaljšuje življenjsko dobo izdelka, temveč pomeni tudi manjše obremenjevanje okolja, saj ni potrebe po zamenjavi celotnega okvirja.

Lokalne rešitve za zaščito doma

SEN-KOM je lokalno podjetje v Mariboru, ki je prepoznalo potrebo po zaščiti domov pred nezaželenimi obiskovalci. Z večletnimi izkušnjami in poudarkom na kakovostnih materialih ponujajo različne rešitve, ki lahko pomagajo preprečiti vstop žuželkam. S svojim delovanjem poudarjajo pomen skrbi za okolje in lokalno sodelovanje. Prijazna ekipa je vedno pripravljena svetovati in pomagati pri izbiri najboljše rešitve senčenja za vsak dom.

Preverite njihovo ponudbo in si zagotovite zaščito vašega doma z brezplačnimi meritvami in ponudbo na https://sencila-komarniki.si/. Ekipa je na voljo na lokaciji Zelena ulica 5 v Mariboru, na telefonski številki 040 548 845 ali info mailu [email protected].