Kaj kažejo trendi na področju skoraj nič-energijskih montažnih hiš?

Oglasno Sporočilo, 06.09.23 ob 08:54

Da so skoraj nič-energijske montažne hiše trenutno v trendu, ni dvoma, a trenutni arhitekturni trendi, ki jim sledijo tudi v podjetju Stela Haus, narekujejo še marsikaj. Preverite najbolj izstopajoče!

Kaj kažejo trendi na področju skoraj nič-energijskih montažnih hiš?

Že ko se ozremo po svoji okolici, ugotovimo, kako hitro se arhitekturni trendi spreminjajo. Kot nam pojasnijo v bistriškem podjetju Stela Haus, kjer se ukvarjajo gradnjo skoraj nič-energijskih domov, sta v zadnjem času v ospredju predvsem trajnost in energetska učinkovitost, ki ju ponazarjajo predvsem montažne hiše.

»Trendi v arhitekturi montažnih hiš so se v zadnjih letih razvijali z namenom zadovoljevanja spreminjajočih se potreb sodobne družbe,« razlagajo v podjetju Stela Haus ter dodajo: »Montažne hiše so zasnovane z poudarkom na trajnosti in energetski učinkovitosti ter vse bolj izkoriščajo zunanje prostore kot razširitev notranjega prostora.«

Stranka na prvem mestu

Montažne hiše Stela Haus so tako ob svoji skoraj nič-energijski zasnovi prvenstveno oblikovane v skladu z željami in potrebami strank.

Pot do sanjske ideje se namreč začne z idejo, nam proces gradnje montažne hiše predstavijo v podjetju Stela Haus: »Stela Haus vam s pomočjo naših oblikovalcev in arhitektov zgradi dom narejen po vaši meri, ki bo visokokakovosten in nizkoenergijski.«

»Naši strokovnjaki opravijo podrobno analizo vaših idej in zahtev ter vas spremljajo od same ideje do vselitve v vaš dom. Skupaj bomo zagotovo zgradili vaš sanjski dom,« še dodajajo.

»Pri nas postopek gradnje nizkoenergijske montažne hiše izvedemo v štirih korakih, ki vključujejo idejo, načrtovanje, proizvodnjo in montažo, pri čemer prav vsakega od korakov v sodelovanju s stranko opravimo mi,« orišejo proces nastanka nizkoenergijske montažne hiše v podjetju Stela Haus.

Ob trajnosti ter energetski učinkovitosti pa se med montažnimi hišami pojavi še nekaj izstopajočih trendov, ki jih je mogoče zaznati v arhitekturi zadnjih let, večini pa skladno z željami bodočih lastnikov domov sledijo tudi montažne hiše Stela Haus.

Pasivna gradnja

Pasivne hiše so zasnovane tako, da skorajda ne potrebujejo aktivnega ogrevanja ali hlajenja. Visoka izolacija, tesnost konstrukcije, kakovostna okna in sistem prezračevanja z rekuperacijo toplote so ključni elementi pasivne gradnje.

Uporaba obnovljivih virov energije

Vključevanje sončnih panelov, toplotnih črpalk in drugih obnovljivih virov energije v montažne hiše je postalo vse bolj priljubljeno. Ti sistemi pomagajo zmanjšati odvisnost od fosilnih goriv in povečati energetsko učinkovitost hiše.

Inteligentni sistemi upravljanja energije

Pametni termostati, avtomatizirani sistemi za upravljanje porabe energije, pametna razsvetljava in drugi napredni sistemi omogočajo lastnikom montažnih hiš, da bolje nadzorujejo in optimizirajo porabo energije ter udobje v svojem domu.

Če tudi sami razmišljate o odločitvi za skoraj nič-energijsko montažno hišo, za sestanek in pogovor o svoji ideji kontaktirajte priznano podravsko podjetje Stela Haus, ki se ukvarja prav z izdelavo in postavljanjem sanjskih nizkoenergijskih montažnih domov.

Uporaba naravnih materialov

Trajnostni materiali, kot so les, naravne izolacijske materiale in reciklirani materiali, so postali priljubljeni za gradnjo montažnih hiš. Ti materiali so okolju prijazni in lahko prispevajo k bolj zdravemu notranjemu zraku.

Modularnost in prilagodljivost

Montažne hiše so postale bolj prilagodljive in modularne, kar omogoča lastnikom, da spreminjajo tloris, dodajajo module ali jih odstranjujejo glede na svoje potrebe. To povečuje trajnost in dolgoročno uporabnost hiše.

PREBERITE ŠE: Če razmišljate o montažnih hišah, ne spreglejte sejma Stela Haus

Trajnostna urbanizacija

Poleg posameznih hiš so tudi trajnostni naselji, ki vključujejo več montažnih hiš, postala pomemben trend. Takšna naselja ponujajo skupnostno naravnane rešitve, kot so skupni prostori, deljeni viri in trajnostna infrastruktura.

Zero Energy in Plus Energy hiše

Poleg nizkoenergijskih montažnih hiš so se pojavile tudi koncepti Zero Energy (nič-energijskih) hiš, ki proizvedejo enako količino energije, kot jo porabijo, ter Plus Energy (presežek energije) hiš, ki proizvedejo več energije, kot jo porabijo.

Dom raste iz ideje

Tem konceptom sledijo tudi montažne hiše Stela Haus, ki so skoraj nič-energijske ter s tem kar se da okolju prijazne. V sodelovanju s strokovnjaki lokalnega podjetja Stela Haus lahko tako zasnujete svoj bodoči sanjski dom.

Za sestanek in pogovor o svoji ideji jih kontaktirajte. Morda pa bomo že čez nekaj časa med uspešnimi projekti Stela Haus opazovali vašo montažno hišo?