Dogodki

Izobraževanje

Delavnica zavestnega giba in dotika

Delavnica zavestnega giba in dotika

Barbara Sabolek in Maja Schreiner vabiva vse ženske, ki želijo izkusiti in prakticirati sočuten stik s sabo, s svojim telesom in s svojim bitjem, z namero da ozavestimo svoje vzorce gibanja, odzivanja in delovanja, da se nam pridružite na izkustveni delavnici, na kateri bomo šle skozi telo do srca in skozi srce v telo.
Ljudje smo energijska bitja v fizičnem telesu, zato je pomembno gojiti ljubeč in spoštljiv odnos do sebe na vseh nivojih. To pomeni, da se znamo zavestno dotakniti svojega telesa. Da se znamo objeti. Nežno, spoštljivo, materinsko, ljubeče, brezpogojno. Ko znam in zmorem najprej podpreti sebe, lahko iz svoje notranje moči podprem druge. Ko se odločim zaupati sebi, se učim predati podpori drugega. Ko se odločim spoštovati sebe, se učim jasno izraziti svoje meje.

V prvem delu delavnice, ki ga bo vodila Barbara, bomo skozi čuječe gibanje telesa prihajale v stik z vsemi aspekti naše čutnosti. Raziskovale bomo vso paleto svojih čustev, svojo nežnost, ženstvenost, magnetičnost in svojo moč. Tako bomo imele priložnost spoznati, da nas telo lahko podpira v vseh naših čutvenih stanjih, in da je svoboden, čuteč gib lahko mnogo več kot le senzualen.
V drugem delu delavnice nas bo Maja skozi različne vaje v parih popeljala v stik z drugo žensko. To morda ne bo najlažje, bo pa transformativno in osvobajajoče. Če še nikoli nismo občutile bližnjega telesnega stika z drugo žensko na spoštljiv in mehek način, bo to lahko v nas sprožilo različne občutke in odzive. In točno v tem bomo iskale priložnost za odpiranje, za soočanje s svojimi strahovi in preseganje patriarhalnih vzorcev, ki žensko učijo, da se mora svojega telesa in svoje čutnosti sramovati. Prav tako se bomo skozi gibanje učile v telesu začutiti svoj DA in svoj NE. Skozi zavestni gib bomo imele priložnost to izraziti in postavljati svoje meje na čisto konkreten način.
Delavnica bo trajala 3 ure. Med prvim in drugim delom bo kratek premor za delitev in sprotno procesiranje.

Cena za delavnico je 65 €.

Prijave zbirava do 11. 7. na: [email protected]

Več informacij:

  • Pričetek: 13. julij 2024 ob 18:00
  • Konec: 13. julij 2024 ob 21:00
  • Lokacija: Joga Klub Maribor