Kam?

Dogodki

Glasba

Svojat + Pxldos

Svojat + Pxldos

Matematično intrigantno, buldožersko, brutalno iskreno, neoklasično in nekonvencionalno rockovsko, nihilistično nihanje, ki omogoča pestrost in mogočnost jezične forme - vse to in še marsikaj bolj odbitega so atributi opevanega power-tria Svojat, ki nam bo ušesa in možgane razmigal tokrat v soboto, 13. 4. v legendarnih katakombah KGB.

Njihov istoimenski prvenec je 2020 zasijal kot najboljši slovenski album leta 2020 po izboru Radia Študent, letos pa maja pri (samo)založbi ENTE izide težko pričakovani naslednik Ošili me modro. Izjemna prilika za predposluh novega materiala, mar ne?!
Za svojstvenim imenom samosvojega banda se skrivajo sicer dobro znana in prekaljena imena ustvarjalcev z zavidljivo kilometrino in kupi izkušenj v prtljagi:
Andrej Fon poganja kitaro, sax ter glasovno besedilne bravure (Strahuljarji, Kraški solisti, Žoambo Žoet Workestrao, Buče 4, Horda grdih, Olfamoštvo, Olfamož, Oholo);

Ivo Poderžaj med žanri slalomira z bas kitaro in glasom (Volk in 7. kozliček, Žoambo Žoet Workestrao, Wuollahee, Olfamoštvo, Roj le treh, Borghesia),
Vid Drašler pa skozi bobne izzživlja precizne, a sozvočne bite, ki gradijo celoto (Zmajev rep, Drašler-Balžalorsky-Drašler, Buče 4, w/ Tom Jackson, Kaja Draksler, Cene Resnik, Marko Karlovčec,Orkestrada, Olfamoštvo, TiTiTi, Roj le treh, Oholo)

Čaka nas torej dobesedno improvizacijsko-rockerski underground v mariborskem undergroundu, ki tovrstne pristope gosti bolj poredko, zato pa so toliko bolj dragoceni.

Za primerno post-koncertno počutje bo poskrbel PXLDOS.

30%avant-rock, 25%math, 20%žlahtni impro, 10%post punk, 5%zappa, 5%ludizem, 5%nepredvideno
Nov prostor, nova pravila. Samoprispevek na vratih 12 EUR, z rezervacijo na [email protected] 10 EUR, študenti, dijaki, brezposelni pa 8 EUR. Kapaciteta je omejena, zato so rezervacije, ki hkrati štejejo kot vpis na vakum listo, priporočene. Dogodek organiziramo v sodelovanju s KGB Maribor.

Več informacij:

  • Pričetek: 13. april 2024 ob 21:00
  • Konec: 13. april 2024
  • Lokacija: KGB Maribor