Velike napovedi Volkswagna: Preklop na elektriko bo bombastičen

Uredništvo , 29.12.19 ob 14:36

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen si je zastavil ambicioznejši cilj glede prehoda na električno mobilnost od prvotnega. V razvoj električne mobilnosti za krovno znamko bodo do leta 2024 vložil 11 milijard evrov, za celotni koncern pa 33 milijard evrov.

Nemški avtomobilski velikan Volkswagen si je zastavil ambicioznejši cilj glede prehoda na električno mobilnost od prvotnega. Milijon električnih avtomobilov namerava izdelati do konca leta 2023, kar je dve leti prej od prvotnih načrtov. Do leta 2025 naj bi jih nato proizvedel še 500.000, je ta teden poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Z množično proizvodnjo že pričeli

Volkswagen je z množično proizvodnjo električnih avtomobilov začel novembra. Trenutno proizvaja model id.3, ki bo predstavljal osnovo za prihajajoče modele.

Koncern je že pred časom dejal, da želi postati vodilni svetovni proizvajalec električnih avtomobilov. Ob tem se sicer sooča z močno konkurenco. Napovedal je, da bo v razvoj električne mobilnosti za krovno znamko do leta 2024 vložil 11 milijard evrov, za celotni koncern pa 33 milijard evrov.

STA