Na dveh osrednjih lokacijah – na območju Klimatske bienale na severozahodni železniški postaji in v parku Helmuta Zilka – so 27. in 29. maja brezplačno razdelili 1000 paketov zelišč z timijanom, žajbljem in sivko.

Poleg uporabe v kuhinji ta zelišča ponujajo tudi dragocen vir hrane za domače žuželke, kot so divje čebele in metulji. Akcija je del ofenzive mesta Dunaj za ohranjanje biotske raznolikosti in prispeva k cilju ohranjanja in spodbujanja raznolikosti rastlinskih in živalskih vrst v mestu.

Mestni svetnik za podnebne zadeve Jürgen Czernohorszky je bil zadovoljen z uspehom akcije: »Vesel sem, da je bila naša razdelitev zelišč tudi letos tako dobro sprejeta. To kaže, da se med Dunajčankami in Dunajčani vse bolj krepi zavest o pomenu biotske raznolikosti in varstva podnebja.«

Zavedni Dunajčani

Poleg paketov z zelišči so delili tudi brezšotno zemljo "Guter Grund" MA 48, ob tem pa so se lahko obiskovalci na informativnih stojnicah seznanili z različnimi temami varstva podnebja.

Akcija je bila izjemen uspeh, ob tem pa je pokazala, da so Dunajčankam in Dunajčanom biotska raznolikost in varstvo podnebja zelo pomembni.

Vir: Wien

[[image_1_ge_610]]