DOGODKI

Zelena energija

Droni v kombinaciji z umetno inteligenco postajajo odlična rešitev za zračno pregledovanje vetrnih elektrarn, kar je sploh za vetrnice na morju več kot dobrodošla inovacija!

Uredništvo1 dan

Kot je napovedal začasni evropski komisar za podnebno ukrepanje, Evropska unija prehaja v fazo učinkovitega izvajanja pomembnega Evropskega zelenega dogovora. Kaj to pomeni?

Uredništvo2 dneva

Že nekaj časa nazaj se je v tujih McDonald’sih pojavil brezmesni – zeleni – burger McPlant, ki je takoj razdelil javnost. Od tega tedna naprej lahko McPlant naročimo tudi pri nas.

Uredništvo2 tedna

Ne le ljudje, v tednih po poplavah okoljevarstveniki zaznavajo tudi številne prizadete živalske vrste. Tako so poplave tragično odnesle celotno kolonijo peščenih lastovk oziroma breguljk …

Uredništvo2 tedna

Nedavno objavljena ameriška raziskava razkriva, da so antarktične ledene police še tanjše, kot se je predvidevalo doslej, kar gotovo ne prinaša nič dobrega …

Uredništvo3 tedni

Andrada Group, podjetje slovenskih gospodarstvenikov, bo kmalu na Madžarskem pomagala pri gradnji napredne tovarne za recikliranje baterij.

Uredništvo3 tedni

Kako ohladiti svoj dom brez prekomerne rabe energije in dodatnih stroškov?

Uredništvo3 tedni

Podnebne spremembe so tveganje za ekstremne gozdne požare povečale že za 25 odstotkov.

Uredništvo3 tedni

Svetovne investicije v zeleno energijo kar rastejo in rastejo, letos naj bi dosegle že več kot 1,5 milijarde evrov, pri čemer bo letos v energetiko vloženih skupno 2,5 milijarde evrov.

Uredništvo4 tedni

V načrtu so ocenili, da bi bilo za priključitev vseh proizvodnih naprav, katerim je bila izdana zavrnitev ali omejitev moči, potrebnih za 72 milijonov evrov investicij v omrežje.

Uredništvo4 tedni

Spreminjajoče se podnebje povzroča pomanjkanje pridelkov in dvig cen – soja, oljčno olje in riž so med najbolj prizadetimi.

Uredništvo4 tedni