Zelena energija

Mesto Maribor želi biti v prihodnje čimbolj samooskrbno. Zato naj bi do leta 2025 s sistemom daljinskega ogrevanja oskrbeli večino javnih stavb, večstanovanjskih in poslovnih objektov na levem bregu reke Drave in zgradili večjo visokotemperaturno toplotno črpalko ob kopališču Pristan, ki bo izkoriščala vodni potencial reke Drave.

Andreja Bjelan1 dan

Če so jesenski dnevi praviloma odeti v bolj tople barve, so na Dunaju bolj zeleni, saj mesto vsako leto v tem času posadi več tisoč novih dreves.

Uredništvo2 dneva

Končno je napočil začetek izvajanja projekta »For a plastic free Croatian islands,« s katerim želijo naši sosedje poskrbeti za čisto morje svojih otokov, na katerih tako radi dopustujemo tudi Slovenci.

Uredništvo3 dnevi

Danska s posebnim projektom v življenje vrača zapuščene stavbe, ki jih spreminja v stanovanjske bloke z zelenimi fasadami. Zelena pročelja so si v okviru Čuj, sodeluj zaželeli tudi Mariborčani …

Uredništvo1 teden

Avstrijska prestolnica je dobila zavidljivo zeleno novost – po Donavi namreč po novem plujejo pravi vrtovi, ki bodo služili kot naravna klima. Bi si kaj takega želeli tudi na Dravi?

Uredništvo1 teden

Zakon med drugim predpisuje ločeno merjenje zemeljskega plina in merjenje porabe za ogrevanje, hlajenje in sanitarno toplo vodo ter namestitev kabelskih vodov za električno polnjenje vozil. Te bodo morale imeti napeljane tudi nove nestanovanjske in stanovanjske stavbe z več kot desetimi parkirnimi mesti in tiste, ki so v postopku večje prenove.

Andreja Bjelan2 tedna

Leto 2020 ni le leto koronavirusa, ampak je leto, ko smo dosegli rekord na področju zelene energije. Še nikdar se ni namreč obnovljivih virov energije uporabljalo toliko kot letos …

Uredništvo2 tedna

Zelena revolucija francoske prestolnice več kot očitno uspeva, saj je reka Sena postala toliko čistejša, da so se vanjo spet naselile ribe, v prihodnjih letih pa se bo morda mogoče v njej celo kopati. Upanje za Dravo torej ostaja …

Uredništvo2 tedna

Izstopajo zlasti P+R parkirišča, javni potniški promet, polnilne postaje za električna vozila, zaprtje širšega dela mestnega jedra in najava prvega e-avtobusa.

Damjan Veršič3 tedni

Digitalna transformacija je proces, s katerim se danes soočajo vsa podjetja, ne glede na panogo in dejavnost, v kateri poslujejo. Brez digitalizacije si procesov danes uspešnega poslovanja ne moremo več zamisliti. V času epidemije koronavirusa ugotavljamo, da je digitalizacija poslovnih procesov še kako pomembna za poslovanje v neobičajnih razmerah.

Oglasno Sporočilo3 tedni

Slovensko podjetje, ki v vaše domove prinaša svež zrak ter v svetu slovi kot eno boljših, ima danes že več kot 20 000 strank, ob 10. jubileju pa želi Lunosova ekipa obdariti tudi vas. Vse najboljše, Lunos, mojster za prezračevanje!

Uredništvo4 tedni