Zelena energija

Matjaž Valant, vodja laboratorija za raziskave materialov na Univerzi v Novi Gorici in izumitelj revolucionarnega izuma shranjevanja energije v trde snovi, je lani patent prodal, s tem pa se je pričelo veliko zanimanje. Predstavniki velikih globalnih podjetij in investitorjev, ki se zanimajo za delovanje in nakup se zdaj zgrinjajo v Ajdovščino.

Uredništvo1 dan

Novo desetletje bi naj s sabo prineslo porast prodaje električnih koles, saj se ta marsikje po svetu, sploh v kaosu hitre urbanizacije, smatrajo kot nadomestilo za avtomobil.

Uredništvo2 dneva

V okviru koncesije za Groningen / Drenthe je bilo nameščenih 62 polnilnih postaj, na jugozahodu države pa 38 novih polnilnic v okviru koncesije DMG Dordrecht.

Uredništvo3 dnevi

Na Dunaju je trenutno 630 javnih električnih polnilnih postaj priključenih na električno omrežje. V zadnjem letu so Dunajčani svoja električna vozila napolnili 62.500-krat, so sporočili iz mesta Dunaj.

Uredništvo7 dni

Po svetu rastejo dimniki, katerih naloga je v kratkem času počistiti zrak v okolici.

Uredništvo7 dni

V Srbiji so presadili novoletna drevesa v park, kjer lahko rastejo naprej. Gre za obširen projekt pogozdovanja in ohranjanja naravnega okolja.

Uredništvo1 teden

Mercedes-Benz je na globalnem odru inovacij (CES) predstavil idejo avtomobila, ki je nastala po navdihu filma Avatar. Vozilo lahko vozi bočno, nima volana, okrašen je z luskami.

Uredništvo1 teden

Na Nizozemskem se kolesarska industrija pripravlja na naraščajočo prodajo električnih koles v letu 2020.

Uredništvo2 tedna

Električno letalo zagotavlja 500 konjsko moč z 90-odstotno energijsko učinkovitostjo.

Uredništvo2 tedna

Parižani bodo do leta 2025 uredili električno avtobusno omrežje. Tretjina avtobusom bo poganjal tudi bioplin.

Uredništvo2 tedna

Hyundai na reviji Consumer Electronics Show predstavil prihodnost v obliki električnih letal.

Uredništvo2 tedna