DOGODKI

Zelena energija

Četudi ne vozite električnega avtomobila, lahko med vožnjo prihranite nekaj emisij ogljikovega dioksida. Ključ je v načinu vožnje in v poti, ki jo izberete! Pa še nekaj goriva lahko prihranite …

Uredništvo2 dneva

Eles in SODO (Sistemski operater distribucijskega omrežja) sta pripravila pregled, kje je možna priključitev večjih polj sončnih elektrarn.

Uredništvo1 teden

Znatne količine električne energije po izjemno nizki ceni zmore proizvajati tudi tehnološka inovacija Waveline Magnet, ki za zeleno energijo izkorišča moč morskih valov.

Uredništvo1 teden

V francoskem pristanišču bo kmalu postavljen prvi valobran, ki bo lahko moč udarjajočih valov pretvoril v električno energijo.

Uredništvo3 tedni

Z inovativnimi pečmi in novim pristopom do smetišč lahko ubijemo dve muhi na en mah – rešimo se lahko preobilice odpadkov ter hkrati proizvedemo več nekoliko čistejše energije.

Uredništvo4 tedni

Vse pogosteje smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki še posebej hudo prizadenejo mesta ob morju. Evropska obalna mesta se z novimi izzivi kosajo čisto po svoje …

Uredništvo4 tedni

Vse višje temperature niso neugodne le za naše počutje, ampak korenito spreminjajo svet okrog nas. Evropi tako grozijo vse hujše suše, ki nekatere dele preobražajo v puščave.

Uredništvo4 tedni

Poleti toplo morje sicer dobro dene, a za morska bitja so visoke temperature, ki vztrajajo, smrtna obsodba. Zadnje čase smo tako priča masovnim pomorom …

Uredništvo1 mesec

Saj vemo, da deževnica ni najbolj primerna za pitje, a nove raziskave kažejo, da je človeškemu zdravju celo zelo nevarna. Kaj to pomeni za prihodnost? In za kmetijstvo?

Uredništvo1 mesec

Če je treba za številne energente odšteti vse več, se stroški in cene energije, proizvedene s pomočjo obnovljivih virov nižajo in nižajo. Hvala, narava!

Uredništvo1 mesec

Med top imeni najbolj priljubljenih delnic je letos kar osem energetskih podjetij. Naftnim multinacionalkam, ki kraljujejo na vrhu, se tako pridružuje podjetje, ki se ukvarja s sončno energijo.

Uredništvo1 mesec