Koalicijska pogajanja za sestavo 15. slovenske vlade danes potekajo na ravni strokovnih skupin, ki bodo po posameznih področjih usklajevale koalicijsko pogodbo, za kar so uskladili tudi urnik.

Foto: Facebook Gibanje Svoboda

Predsedniki strank bodoče koalicije se bodo znova sestali še v petek, ko bo predvidoma znana razporeditev ministrstev med koalicijskimi partnericami.

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, predsednica SD Tanja Fajon in koordinator Levice Luka Mesec so prvi uradni krog koalicijskih pogajanj, ki je potekal v torek, ocenili kot uspešnega. Določili so časovnico nadaljnjih pogajanj, vlado pa si želijo sestaviti do 3. junija. Do konca tedna je pričakovati razrez ministrskih mest po koalicijskih partnerjih.

Glede sodelovanja strank, ki so ostale zunaj parlamenta, je Golob dejal, da bodo v kvoti Gibanja Svoboda, z njimi se bodo na začetku pogovarjali sami. “Ti pogovori še niso uradno stekli, bodo pa v naslednjih dneh,” je napovedal. Tega, ali bosta v vladi tudi predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec, Golob ni želel komentirati. Zagotovil pa je, da bodo vsa imena ustrezna in strokovna.

Ali se vam zdi prav, da sta v Vladi Roberta Goloba tudi Alenka Bratušek in Marjan Šarec?

  • Ne (74%, 1.791 glasov)
  • Da (26%, 645 glasov)

Vseh glasov: 2.436

Loading ... Loading ...

Najverjetnejši kandidat za mandatarja Golob je dejal, da bodo poskušali ujeti najhitrejši rok, to je 3. junij, kot tisti, ko bi sestavili vlado.