Ste že načrtovali letošnjo poletni dopust? Med najbolj priljubljene destinacije zagotovo sodijo hrvaški otoki, ki nudijo nekoliko bolj miren dopust in tudi najlepše plaže.

Pred odhodom preverite vozni red in cene

Glede na sprostitve kar se tiče ukrepov zoper epidemijo, je pričakovati, da bo letošnja turistična sezona rekordna tako pri nas, kot tudi na tujem. Če sodite med tiste, ki radi načrtujejo urnik, torej nikar ne pozabite preveriti voznih redov in seveda cen. Jadrolinija, ki opravlja večino prevozov, je že objavila aktualni cenik in urnik, le na otok Rab vozi lokalni prevoznik Rapska plovidba.

Prva podražitev po letu 2010

Zaradi povišanja cen goriv so pri Jadroliniji in Rapski plovidbi konec aprila povišali cene trajektnih kart. Gre za prvo podražitev trajektov po letu 2010.

V glavni sezoni je cena sleherno leto višja za 20 odstotkov, kar precej pa se bo podražitev poznala tudi sicer.

Za vse trajektne linije je podražitev enaka in sicer za osebe izven sezone 4 HRK in v sezoni 8 HRK, za otroke so cene višje od 2 do 4 HRK, za osebne avtomobile, avtodome in počitniške prikolice pa 8 HRK izven sezone in 16 HRK v sezoni. Tako je npr. po novem v sezoni trajektna karta za 2 osebi in avto dražja za 32 HRK oz. 4,50 €.

Nove cene v glavni sezoni in izven sezone najdete TUKAJ.

Spletna stran avtokampi.si se je pri trajektnih prevoznikih pozanimalo, kako je s prevozom koles. V kolikor boste kolesa prevažali na strehi avtomobila, se njihov prevoz ne zaračunava dodatno, če pa imate nosilce in kolesa na prtljažniku avtomobila, se vam zna zgoditi, da boste prevoz doplačali, v kolikor skupna dolžina presega katerega od predpisanih razredov.