V teh dneh že marsikdo načrtuje prvomajske počitnice. Za vas smo izbrali pet vrhunskih destinacij v Istri in Dalmaciji, kamor lahko sami ali z  družino odpotujete v času prvomajskih praznikov. Prosimo, da izpolnite spodnjo anketo in oddate glas za destinacijo, v katero bi želeli odpotovati na prvomajski oddih.

Katero destinacijo bi izbrali za svoje prvomajske počitnice?

  • Otok Hvar (29%, 89 glasov)
  • Biograd na Moru (22%, 68 glasov)
  • Otok Brač (22%, 68 glasov)
  • Rabac (14%, 44 glasov)
  • Vodice (12%, 38 glasov)

Vseh glasov: 307

Loading ... Loading ...

Vodice

Vodice, ki so izredno priljubljene za turiste iz vse Evrope, ponujajo bistro jadransko morje, vonj borovih gozdičkov na plažah, čudovite zalive in pestro turistično ponudbo. Mesto, ki se nahaja v zalivu nedaleč od Šibenika, je bogato z vodo, od to tudi izhaja ime. Na voljo je veliko zanimivih lokacij za ogled, dopust in zabavo. Vodice so namreč poleg čudovitih plaž znane tudi po bogati kulturni in zgodovinski dediščini ter arheoloških najdiščih. So prejemnik nagrade Turistični cvet, ki so jo vodice prejele za najbolj urejeno rivo (morsko obalo s sprehajališčem).

FOTO: Instagram

Biograd na Moru

Gre za majhen polotok v severni Dalmaciji, obdan s pristanišči in dolgimi sprehajalnimi potmi ob morju, od koder je pogled na Pašmanski kanal in druge otoke. Kraj se ponaša z neokrnjeno naravo, v bližini se nahajajo trije nacionalni parki: Paklenica, Kornati in Krka. V zalivu Soline je največja peščena plaža, ki jo obdaja borov gozd. Destninacija je še posebej primerna za navdušence potapljanja.

FOTO: Instagram

Otok Brač

Otok Brač je tretji največji hrvaški otok blizu Splita in največji med otoki Dalmacije. S kopnim je povezan s trajekti in katamarani, s prek 2700 sončnimi urami pa spada pa med najbolj sončna območja Dalmacije. Med turističnimi kraji sta najbolj obiskana Bol in Supetar, tam je tudi najbolj znana plaža na Jadranu – zlatni rat, ki je ena največjih in najprivlačnejših naravnih lepot in simbol za hrvaški turizem. Z Vidovo goro je tudi najvišji otok na Jadranu.

FOTO: Instagram

Otok Hvar

Nahaja se v skupni srednjedalmatinskih otokov, s severne strani ga obkroža morje hvarskega kanala, z južne strani kanali otokov Vis in Korčula ter kanal reke Neretva. Poznan je po naravnih lepotah, ugodni klimi, pohvali se lahko z največ sončnimi dnevi na Jadranu, njegovi prvi prebivalci so bili Grki in Ilirci. Za mesto Hvar pogosto slišimo, da je s svojo arhitekturo, prekrasno naravo in blago klimo kot mesto iz pravljice. Najdaljši otok na Jadranu, ki mlade privlači zlasti zaradi nočnega življenja, je obdan s slikovitimi zalivi in čudovitimi plažami s kristalno čisto vodo.

FOTO: Instagram

Rabac

Nekoč majhen ribiški kraj, danes priljubljena turistična destinacija na jugovzhodni obali Istre, znana predvsem po neokrnjeni naravi, belih plažah in kristalno čistem morju ter pohodniških in kolesarskih poteh. Na hribu, ki se nahaja nad Rabcem, leži srednjeveško mesto Labin, do katerega se obiskovalci lahko sprehodijo po lepi stezi.

FOTO: Instagram