V letu 2024 lahko z ustrezno načrtovanjem ter kombiniranjem dela prostih dni s svojim dopustom maksimalno izkoristite dneve oddiha. Preverite, na katere dneve v tednu padejo dela prosti dnevi v letu 2024 in kako jih lahko z dodatkom svojega dopusta izkoristite za dolge oddihe.

Dela prosti dnevi v letu 2024

V letu 2024 imamo v Sloveniji kar nekaj dela prostih dni, ki jih lahko izkoristimo za počitek in rekreacijo. Med njimi so novo leto, Prešernov dan, velika noč, dan upora proti okupatorju, praznik dela, dan državnosti, Marijino vnebovzetje, dan reformacije, dan spomina na mrtve, božič in dan samostojnosti in enotnosti.

Kombinacija dopusta z dela prostimi dnevi

Kako pa izkoristiti te dni v največjo korist? Tukaj je nekaj predlogov:

Novo leto

Začnite leto 2024 polni sveže energije in novih doživetij. Z izrabo dela prostih dni 1. in 2. januarja ter dodatnim dopustom od 3. do 7. januarja, si privoščite kar 9 dni oddiha. Eksotična destinacija ali zimska pravljica? Izbira je vaša!

Prešernov dan – četrtek, 8. februar

8. februarja si privoščite kulturno raziskovanje. Poleg prostega četrtka si lahko vzamete dopust tudi v petek, 9. februarja, ter uživate v podaljšanem vikendu.

Velika noč – nedelja, 31. marec

Izkoristite dolge počitnice ob veliki noči, ki pade na nedeljo, 31. marca, sledi pa ji praznični velikonočni ponedeljek, 1. april. Z dopustom od 2. do 5. aprila si lahko privoščite 9 dni oddiha, idealnih za pomladno potovanje.

Dan upora proti okupatorju – sobota, 27. april

Kljub sobotnemu datumu lahko z dopustom v petek, 26. aprila, izkoristite podaljšan vikend za krajše potovanje ali sproščujoč piknik.

Praznik dela – sreda in četrtek, 1. in 2. maj

Praznika dela 1. in 2. maja padeta na sredo in četrtek. Z dodatnim dopustom v petek, 3. maja, si privoščite 5 dni počitnic in se odpravite v izbrano evropsko prestolnico ali na avanturistično potovanje.

Dan državnosti – torek, 25. junij

Z dodatnim dopustom v ponedeljek, 24. junija, si privoščite 4 dni počitnic. Raziščite pomembne kraje za našo zgodovino ali se udeležite domoljubnih slovesnosti.

Marijino vnebovzetje – četrtek, 15. avgust

S podaljšanim vikendom od 15. do 18. avgusta si oglejte Marijina svetišča ali se udeležite verskih obredov.

Dan reformacije – četrtek, 31. oktober ter Dan spomina na mrtve – petek, 1. november

Kaj pa, če si tudi vi priredite jesenske počitnice, od 28. do 30. oktobra namenite tri dni svojega dopusta ter tako uživate več kot en teden oddiha?

Božič ter dan samostojnosti in enotnosti – sreda in četrtek, 25. in 26. december

V teh dneh boste najbrž tako ali tako razmišljali o dopustu, če pa ne, pa je smiselno razmisliti vsaj o tem, da si dopust vzamete na petek, 27. decembra ter tako izkoristite podaljšani vikend – če mu dodate še ponedeljek, 30., ter torek, 31., pa je lahko praznični dopust še daljši!