Tehnologija

Datum izdaje iPhone 12 je določen za 23. oktober, telefon pa bo možno prednaročiti od petka, 16. oktobra.

Uredništvo1 teden

Mladi slovenski jedrski strokovnjaki Mreže mlade generacije, ki deluje v okviru Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije, bodo v nedeljo na Prešernovem trgu v Ljubljani javnosti na poljuden in zanimiv način približali jedrsko energijo in tehnologijo ter osvetlili z njo povezane mite.

Uredništvo4 tedni

Naselje Mlaka je postalo pametna soseska, pilotni projekt, v okviru katerega so na območju namestili pametne merilce, senzorje in števce, ki spremljajo stanje vodovodnega sistema, plinovoda, javne razsvetljave in zbiralnic odpadkov.

Uredništvo4 tedni

Na Fakulteti za vede o zdravju Univerze na Primorskem so v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije (NZS) razvili spletno platformo, namenjeno zmanjševanju najbolj pogostih poškodb v nogometu. Platforma je prosto dostopna vsem nogometašem in strokovnim delavcem v tem športu.

Uredništvo2 meseca

Polet za satelit TRISAT je predviden za 2. septembra zjutraj.

Uredništvo2 meseca

Izstrelitev rakete vega s prvima slovenskima satelitoma Nemo HD in Trisat so preložili na 1. september, so navedli v podjetju Arianespace. Izstreliti so jo nameravali v ponedeljek, 17. avgusta, a so izstrelitev znova preložili. To so morali zaradi slabih vremenskih razmer, pandemije covida-19 in težav z nosilno raketo storiti že večkrat pred tem.

Uredništvo2 meseca

Problem onesnaževanja zraka rešuje nova tehnološka domislica – raziskovalci so izumili posebno robotsko umetno drevo, ki lahko prispeva k boljši kvaliteti zraka v središčih mest.

Uredništvo3 meseci

Majhna deklica, ki ob rdečem avtu stoji z banano v ustih – vas v opisu kaj zmoti? Mnogi so namreč nad Audijevo novo reklamo ogorčeni, saj ji očitajo prikrito promocijo pedofilije …

Uredništvo3 meseci

V preteklem tednu predstavljena hrvaška mobilna aplikacija Stop covid-19 pri sosedih očitno ni priljubljena, saj je doslej zabeležila le okrog 35 000 prenosov. Bo podobno tudi pri nas?

Uredništvo3 meseci

Huawei je včeraj v Ljubljani predstavil novo serijo prenosnih računalnikov, ki bodo kupcem na voljo od ponedeljka. V družbi izpostavljajo predvsem povezljivost prenosnikov z njihovimi drugimi pametnimi napravami.

Uredništvo3 meseci

Neznani hekerji so vdrli v Twitter račune slavnih in vplivnih ljudi ter prek njihovih računov promovirali prodajo Bitcoinov.

Uredništvo3 meseci