Štajerska gospodarska odličnost (ŠGO) je projekt, ki navdušuje z inovacijami in prepoznavanjem izjemnih dosežkov podjetij ter gospodarstvenikov v štajerski regiji. Pod okriljem Štajerske gospodarske zbornice (ŠGZ) in Regionalne gospodarske zbornice Celje (RGZC) se letos projekt že drugo leto zapored širi in nadgrajuje, pri čemer se mu pridružujejo številna ugledna podjetja, med njimi tudi Štajerski avto dom.

Prva izvedba – temelj za nadaljnje uspehe

Leta 2023 je prva izvedba projekta ŠGO požela velik uspeh. Sveča podelitev nagrad, ki se je odvila oktobra v hotelu Habakuk, je združila več kot 300 gostov iz vrst gospodarstva, politike in širše javnosti.

ŠGO je prepoznal in nagradil najboljša mala, srednja in velika podjetja, izpostavil najboljše zaposlovalce ter nagradil najperspektivnejša podjetja v regiji. Ta uspeh je spodbudil organizatorje, da projekt še dodatno razvijejo in razširijo.

Letos je vizija še bolj ambiciozna in vključujoča

Letos se ŠGO vrača z novimi cilji in dejavnostmi, ki obsegajo širši spekter vključevanja mladih, spodbujanja inovacij ter trajnostnega razvoja. Podelitev nagrad je načrtovana za november 2024, do takrat pa potekajo različne aktivnosti, ki povezujejo gospodarstvo z mladimi talenti.

Tako smo na maribor24.si v sklopu projekta ŠGO podprli mlade dijake na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor ter spodbudili njihovo razvijanje poslovnih idej, ki so jih predstavili na posebnem tekmovanju, najboljše pa smo v sodelovanju s podjetjem Geri Computer d.o.o. tudi nagradili.

V prihodnje se tako pripravlja tudi filmski natečaj za mlade, o katerem bo več podrobnosti znanih že kmalu.

Še boljšemu in še bolj vizionarskemu projektu se letos s podporo ponovno pridružujejo tudi v podjetju Štajerski avto dom. Podjetje, ki je sinonim za kakovostne avtomobilske storitve in široko ponudbo vozil, igra ključno vlogo pri gospodarskem razvoju regije.

Njihova zavezanost k odličnosti, inovacijam in zadovoljstvu strank se popolnoma ujema z vrednotami, ki jih spodbuja ŠGO, zato smo udeleženi v projektu nadvse veseli, da je ŠGO letos znova v tako dobri družbi.

Štajerski avto dom že vrsto let deluje kot pionir v avtomobilski industriji, pri čemer stremi k uvajanju najnovejših tehnologij in trajnostnih praks. S svojo predanostjo k izboljševanju kakovosti storitev in ustvarjanju prijaznega delovnega okolja postavlja standarde, ki so zgled mnogim drugim podjetjem v regiji.

Partnerstva in nadgradnja projekta

Projekt ŠGO se nenehno razvija, vključuje nove partnerje in širi svoj vpliv. Podpora podjetij, kot je Štajerski avto dom, je pri tem nepogrešljiva za nadaljnji razvoj in uspeh projekta. Le tako bo lahko Štajerska gospodarska odličnost v letošnjem letu zares pravi sveži veter inovacij in podjetniškega duha, projekt pa bo postavljal nove mejnike v prepoznavanju in nagrajevanju izjemnih dosežkov. S podporo podjetij, kot je Štajerski avto dom, se ŠGO razvija v pomemben steber gospodarskega napredka štajerske regije.


Štajersko gospodarsko odličnost podpirajo organizatorji Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, maribor24.si, ki se jim pridružujeta PwC Slovenija ter Inštitut za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM in pa podjetja Ledinek, Stela Haus, Geri Computer d.o.o. (Notesniki.si), Štajerski avto dom in Merel.

[[image_1_article_67520]]