V Štajerski gospodarski zbornici, Regionalni gospodarski zbornici Celje in Inštitutu za medijske komunikacije (FERI) Univerze v Mariboru so združili moči ter razpisali navdihujoč nagradni natečaj za najboljši video na temo »Mladi in gospodarstvo«.

Ta inovativna pobuda je namenjena spodbujanju mladih k razmišljanju o gospodarstvu ter hkrati omogoča podjetjem pridobivanje dragocenih informacij o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo ter kaj od njega pričakujejo.

Kdo lahko sodeluje?

Vabljeni so vsi mladi do 30. leta, ki lahko tako svojo ustvarjalnost in dragocene uvide v slovensko gospodarstvo izrazijo s filmskim ustvarjanjem različnih vrst.

Natečaj, ki poteka do 15. septembra 2023, odpira vrata ustvarjalnosti mladih na širokem področju videoprodukcije. Sodelovanje je mogoče s prispevki vseh vrst, vključno z:

  • animiranimi videi,
  • intervjuji z mladimi o gospodarstvu,
  • kreativnimi filmčki z glasbo, vizualnimi učinki in igralskimi vlogami ter
  • drugimi izbranimi vsebinami.

Mladi imajo priložnost, da skozi svoje videoposnetke izrazijo svoje poglede na gospodarstvo, delijo svoje izkušnje ter predstavijo ideje za prihodnost.

PREBERITE ŠE: FOTO in VIDEO: Za najuspešnejša podjetja prihajajo Štajerski gospodarski oskarji

Filmske presežke mladih ustvarjalcev čakajo tudi nagrade

Praktične nagrade za najboljše vsebine natečaja so zagotovljene s strani štajerskega podjetja Nomnio – podjetja, za katerim stoji uspešna zgodba o treh prijateljih, sodelavcih s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru (FERI).

Podjetje Nomnio spreminja svet z digitalizacijo naprav in povezanih storitev ter združuje fizično in digitalno vesolje, da bi naredili svet okoli nas pametnejši in bolj odziven. Poleg inovativnih nagrad je družbena odgovornost tudi ena od vrednot, ki jih podjetje ponosno izraža kot partner pri projektu Štajerskega gospodarskega oskarja.

Posnemi svoj film, navduši gospodarstvenike in si prisluži nagrado! Svoj film oddaj tukaj!

Mladi ustvarjalci so tako povabljeni, da svoje predloge oddajo preko elektronske povezave TUKAJ. Po zaključku natečaja bo strokovna komisija izbrala najboljše prispevke, ki bodo nato uporabljeni tudi kot del promocije projekta Štajerski gospodarski oskarji.

Ta edinstvena pobuda združuje Štajersko gospodarsko zbornico, Regionalno gospodarsko zbornico Celje ter Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko – smer Medijske komunikacije Univerze v Mariboru.

S svojim filmčkom lahko navdušiš najboljše podjetnike regije

Vrhunec dogajanja bo slavnostna gala prireditev Štajerskih gospodarskih oskarjev, ki bo potekala 18. oktobra v hotelu Habakuk. Na tej prireditvi bodo podeljene nagrade najuspešnejšim podjetjem iz širše Štajerske regije. Prireditev bo v živo prenašana na nacionalni televiziji RTV Slovenija, kar pomeni izjemno priložnost za vse sodelujoče, saj bodo filmčki dosegli širšo javnost.

Nagradni natečaj za najboljši video o Mladih in gospodarstvu je zato odlična priložnost za mlade ustvarjalce, da se izrazijo, prispevajo k razpravi o gospodarstvu ter si prislužijo dragocene praktične nagrade. Pridružite se temu navdihujočemu projektu in pokažite svetu, kako mladi vidite in doživljate gospodarstvo ter kakšne inovativne zamisli imate za prihodnost!