Projekt, ki sta ga lani zasnovali Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) in Regionalna gospodarska zbornica Celje (RGZC) v sodelovanju z generalnim medijskim partnerjem maribor24.si ter s podporo PwC Slovenija in Inštituta za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, je s svojo prvo izvedbo že dosegel izjemen uspeh.

Letos se nagrajevanju štajerskih gospodarstvenikov ponovno pridružujejo v priznanem lokalnem, pa tudi mednarodno odmevnem podjetju Ledinek, ki v regiji izstopa tako s svojo vizijo kot z dosežki.

Ponosni začetki in uspeh prve izvedbe

ŠGO je bil premierno izveden oktobra 2023 v prestižnem hotelu Habakuk, kjer se je zbralo več kot 300 izbranih gostov, ki so proslavili dosežke najboljših štajerskih podjetij in posameznikov.

Sveža energija, s katero je projekt napolnil gospodarski prostor, je spodbudila širšo javnost, člane zbornic in gospodarstvo, da so z velikim zanimanjem spremljali in podpirali razvoj projekta.

Prestižna nagrada ŠGO se je v prvi izvedbi izkazala za ključni motivator za podjetja, da se še bolj potrudijo, inovirajo in se povezujejo. Med nagrajenci so bila izjemna mala, srednja in velika podjetja ter najboljši zaposlovalci, ki so s svojimi dosežki osvetlili pot prihodnjim generacijam podjetnikov.

Letos se piše nova zgodba uspeha

Leto 2024 prinaša novo poglavje Štajerske gospodarske odličnosti. Podelitev nagrad, ki bo novembra, obeta še večjo prepoznavnost in vpliv projekta. Do takrat potekajo številne priprave in aktivnosti, ki vključujejo mlade, spodbujajo inovativnost ter gradijo mostove med gospodarstvom in izobraževanjem.

Posebna pozornost je namenjena sodelovanju z mladimi. Tekmovanja, kot je natečaj za najboljše video posnetke spodbujajo mlade k razmišljanju o gospodarskih vidikih in njihovih pričakovanjih za prihodnost. Poleg tega podpora tekmovanju poslovnih idej na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor kaže, kako pomembno je povezovanje gospodarstva z izobraževanjem.

V ospredju letošnjega projekta je tudi podjetje Ledinek, ki s svojo vizijo, inovativnostjo in trajnostnim pristopom navdihuje regijo. Ledinek, znan po svoji odličnosti v proizvodnji lesnoobdelovalnih strojev, predstavlja svetel primer podjetja, ki združuje tradicijo z modernimi tehnologijami in trajnostnim razvojem. Njihova zaveza k kakovosti in inovacijam je pravi odraz vrednot, ki jih spodbuja ŠGO.

Širitev in nadgradnja projekta

Povezovanje s številnimi prestižnimi partnerji in lokalnimi podjetji je tako ena od temeljnih zavez projekta, pri čemer ta medse vabi zaupanja vredne in prepoznavne, kot je tudi strokovno analitični partner PricewaterhouseCoopers (PwC) Slovenija, ki je že lani poskrbel, da so izbire nagrajencev temeljite in objektivne.

Projekt ŠGO kot neločljiv del gospodarstva v regiji

Projekt Štajerska gospodarska odličnost se razvija v enega najpomembnejših dogodkov v regiji – ne le zaradi nagrajevanja izjemnih dosežkov, ampak predvsem zaradi spodbujanja inovativnosti, trajnostnega razvoja in povezovanja mladih z gospodarstvom.

Zgodba, ki se letos piše, obeta nove mejnike in navdihujoče uspehe, ki bodo zagotovo še naprej bogatili štajersko regijo.

V pričakovanju novembrske podelitve nagrad ostaja optimizem visok, saj je jasno, da bo letošnja ŠGO ponovno izpostavila najboljše izmed najboljših in postavila nove standarde gospodarske odličnosti v Sloveniji.


Štajersko gospodarsko odličnost podpirajo organizatorji Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje, maribor24.si, ki se jim pridružujeta PwC Slovenija ter Inštitut za medijske komunikacije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM in pa podjetja Ledinek, Stela Haus, Geri Computer d.o.o. (Notesniki.si), Štajerski avto dom in Merel.

[[image_1_article_67518]]