V teku je montaža nove skobeljne linije v prestižnem projektu na Švedskem v sodelovanju z Moelven Edanesågen AB. Gre za novo skobeljno linijo zunanjih elementov in tretji največji projekt podjetja iz lanskega.

»Na tem projektu smo strateški partner zato, ker lahko zagotovimo tako vso ključno opremo iz lastne proizvodnje kot tudi celoten proces načrtovanja, implementacije in optimizacije. Skobeljna linija nove generacije bo zamenjala starejši liniji, s tem pa bo prevzela proizvodni program sosednje lokacije. Izdelki iz te linije bodo namenjeni norveškemu in švedskemu trgu,« je povedal Branko Mlinarič, prodajni inženir v podjetju Ledinek Engineering.

 

[[image_2_article_67285]]

Montaža poteka v proizvodnih prostorih podjetja Ledinek, nato pa se bo oprema predvidoma med oktobrom in novembrom odpremila in namestila pri stranki. Visoka avtomatizacija in integracija ter nov stroj višjih zmogljivosti bodo povečali produktivnost nove linije. Zaradi visoke zmogljivosti obdelave, do dveh desk v sekundi, je celotna linija optimizirana za avtomatsko delovanje, vključno s postopki ocenjevanja in sortiranja.

Osrednji del linije predstavlja stroj Stratoplan, z obdelovalno hitrostjo do 400 m/min. 10 vreten v povezavi s povezanim sistemom merjenja in pozicioniranja orodja omogoča kratke nastavitvene čase in hitro prilagodljivost celotne linije. »Za izboljšanje učinkovitosti pri manjših presekih skrbi še stroj Splitcut, ki se uporablja za debelinsko rezanje desk v tanjše polovice. Izdelki, pridobljeni s tem postopkom, se nato uporabljajo za izdelavo fasad,« pojasnjuje Mlinarič.


Podjetje Ledinek Engineering je podpornik prestižnega projekta Štajerska gospodarska odličnost, projekta nagrajevanja štajerske gospodarske odličnosti, za katerim stojijo Štajerska gospodarska zbornica, Regionalna gospodarska zbornica Celje ter maribor24.si.