Po razrednem tekmovanju v poslovnih idejah, ki smo ga spremljali pretekli teden, so tekmovalci 24. šolskega tekmovanja Mladi podjetnik končno izbrani, pod žarometi domačega amfiteatra na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor pa jih bomo na maribor24.si spremljali že jutri.

Torkovo dopoldne bo namreč podjetniško obarvano … Po jutranjem predavanju Darjana Lorenčiča, lastnika podjetja Pekouče onej, bodo namreč dijaki tretjih letnikov pred komisijo, občinstvom in mentoricama prof. Bronjo Jarc ter prof. Jolando Lep predstavili svoje poslovne načrte.

Šest izstopajočih

Ti so bili v preteklem tednu izbrani izmed 13 poslovnih načrtov, ki so se predstavili na razrednem tekmovanju, ko so dijaki natančne poslovne načrte, ki so vključevali vse od domiselne grafične podobe in raziskave trga do promocijskega materiala ter finančne projekcije, pripravili za ideje, kot so poslovni sestanki v virtualni resničnosti; aplikacija z bujenjem, ki vas prebudi skladno z vašim spalnim ciklom; kavarnica v družbi muck; varnostne zapestnice, ki povežejo starša in otroka; aplikacija za iskanje glasbenikov za vaš načrtovani dogodek …

[[image_1_article_66795]]

Na podlagi ocen sošolcev ter mentoric je bilo nato izbranih šest najbolj prepričljivih poslovnih idej, ki se bodo s kratkimi »pitchi« na tekmovalnem podiju predstavile jutri.

Komisija, ki jo bodo sestavljali Tanja Ciglarič, ki skrbi za marketing malih podjetij, Aleš Zorc iz D.Labs, Breda Kodba iz Mikro+Polo ter Jerneja Potočnik iz maribor24.si, bo tako jutri prisostvovala predstavitvam poslovnih idej Skyflix, BusTrackerSI, Coinvista, Event Scout, Hladilko ter Adventure Unboxed.

Šolsko tekmovanje pod pokroviteljstvom projekta ŠGO

24. šolsko tekmovanje Mladi podjetnik kot medijski partner projekta Štajerska gospodarska odličnost v sodelovanju s podjetjem Notesniki.si podpiramo tudi na maribor24.si, kjer bomo poskrbeli, da kreativnost in inovativnost mladih dijakov Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor ne bosta ostali neopaženi, ampak bosta z našo podporo dobili še večji zagon. Prepričani smo namreč, da se med njimi skrivajo bodoči uspešni gospodarstveniki naše regije ...