Slovenci smo se na letošnjih olimpijskih igrah odlično odrezali in domov prinesli kar sedem medalj. Še posebej uspešne so bile ženske športnice, kar pa se zdi, da ni bilo pogodu slovenskim krščanskim fundamentalistom, navaja portal 24ur.

Ženske v vrhunskem športu preprosto nimajo kaj iskati, so prepričani slovenski krščanski fundamentalisti, ki so se oglasili ob uspehih naših športnic. Srečne so lahko samo, če rojevajo otroke, trdi nekdanji fitnes trener in lastnik hotela na Jezerskem.

“Nobena, ne Tina Maze, ne Mateja Svet ne vzame vsako jutro svoje medalje v roke, jo pestuje, poljublja in govori: O, kako si luštkana, medaljica!” pravi Alen Koman  iz  Scutum Fidei.

Če želi kariero, naj vsaj ostane samska

Če pa že želi kariero, naj vsaj ostane samska, mu pritrjuje tudi Ivan Kerže, gimnazijski profesor na eni izmed katoloških šol. “Jaz bi rekel, da je izrojena vsaka oblika zaposlitve ženske izven doma.”

Zato duhovnik in gimnazijski profesor Andrej Vončina predlaga, da bi morale biti deležne posebne vzgoje v ločenih oddelkih že v osnovnih šolah. “Te gospodinjske stvari, šivanje, likanje, vse, karkoli pač pride prav na tem področju.” 

Njihov odnos do žensk se skoraj ne razlikuje od islamskih skrajnežev, pa opozarja profesor Aleš Črnič iz Centra za preučevanje kultur in religije. “Ko vsiljujejo edini pravi način, edino pravo vlogo žensk, ki jo Nemci s temi znanimi tremi K-ji – kinder, küche, kirche  (otroci, kuhinja, cerkev). Kako so v tem popolnoma enaki islamskim fundamentalistom, pred katerimi naj bi branili naš način življenja.” Na njihovem udaru pa niso samo ženske, temveč tudi po njihovem preveč sodobna cerkev in celo sam papež, ki ga označujejo za heretika, še piše 24ur.