Končna odločitev o dovoljenju avstralskih oblasti za vstop srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića v državo in s tem tudi za nastop na prvem grand slamu sezone, ki se bo začel v ponedeljek, ne bo znana pred četrtkom, poročajo agencije, ki se sklicujejo na avstralsko agencijo AAP.

Iz pisarne pristojnega ministra Alexa Hawka so sporočili, da so prejeli dodatno gradivo Đokovićevih odvetnikov, ki ga morajo pred končno odločitvijo natančno preučiti. Imajo pa tudi dodatne dokumente, ki bi bili lahko relevantni, da se Đokoviću razveljavi vizum, ki mu dovoljuje bivanje v državi. “Vse to seveda vpliva na časovni okvir za dokončno odločitev,” so zapisali na ministrstvu.

Se pa je na Twitterju danes oglasil Paul Buongiorno, avstralski politični analitik, ki je pogosto kritičen do vlade. Zapisal je: “Slišim, da bo Alex Hawke jutri Jokerja (Đokovića) brcnil.

Đokovića so pristojni organi prejšnjo sredo zadržali na letališču v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev za vstop v Avstralijo. Kasneje so ga namestili v hotelu, ki je namenjen tistim, ki čakajo na deportacijo. Sodišče pa je v ponedeljek ugotovilo, da ima igralec vse potrebno za vstop v državo in ugodilo njegovi pritožbi.