Ob večnem sobotnem derbiju, ko so nogometaši Olimpije v prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Stožicah premagali Maribor s 3:0, je bilo po navedbah policije tudi nekaj manjših izgredov, peterici so zasegli pirotehnične izdelke, nesprejemljivo pa je bilo tudi ravnanje nekaterih med tekmo, saj so navijači večkrat prižgali bakle.

Ob zažiganju različnih navijaških rekvizitov je zagorel tudi stol na tribuni za gostujočo organizirano navijaško skupino Viol, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Prepoved udeležbe na tekmah?

Peterici, ki so jim zasegli pirotehnične izdelke, niso dovolili ogleda tekme in jih čaka še obdolžilni predlog. Plačilne naloge so izdali kršitelju zaradi uporabe pirotehničnega sredstva med prireditvijo, pripadniku domače navijaške skupine Green Dragons pa, ker je proti policistu na konju odvrgel steklenico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ob tem pa preverjajo tudi pogoje za izrek prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Na derbiju sta za Olimpijo zadela Abass Issah (10.) ter dvakrat Nik Kapun (35., 90.), povratna tekma pa bo 29. novembra v Mariboru. V polfinale so se že prej uvrstili Aluminij, Gorica in Celje.