Kot smo že poročali je pred novinarje po sobotnem porazu prišel športni direktor kluba Zlatko Zahovič, in ne Darko Milanič, kot je to v navadi. Zahovič je stopil v bran trenerju in nogometašem, a prestopil meje dobrega okusa ob besednem obračunavanju z enim izmed novinarjev, ki je pred kratkim doživel družinsko tragedijo.

Za začetek je na trikrat ponovljeno vprašanje novinarskega kolega iz Ekipe, če je Darko Milanič še trener Maribor Zlatko odgovoril, da ne razume vprašanja. Že vseskozi se je ob nekaterih vprašanjih Zahovič malce razburil, recimo ob vprašanju, kdo je vodil tekmo.“Zame je to nespoštljivo vprašanje,” je dejal. O tem, kaj narediti zdaj, kaj spremeniti, je odgovoril: “Trdo delo, enotnost, žrtvovanje, vera v fante. Bil sem že tukaj, ko fantje niso dajali vsega od sebe. Zdaj pa dajejo vse.”

“Ti samo provociraš”

Kaj pa konkretne spremembe, je vprašal novinarski kolega iz Večera, Zahovič pa mu na vprašanje ni resno odgovoril: “Lahko igramo z manjšo, rokometno žogo. Kaj pa naj spremenimo?” Z navijači povezano vprašanje, pa je športnega direktorja razburilo do te mere, da je prestopil mejo dobrega okusa.”Ti samo provociraš. Vem, kdo si. Počasi, sine. Imaš dovolj časa. Tebi se je zgodila tragedija. Te je kaj izučila? Še vedno želiš provocirati. Počasi z vprašanji. Izrekam ti sožalje. Ni vse črno-belo. Lahko bi rekel, da se ti je vrnilo. Pa mislim, da se ti ni,” je Zahović šel čez mejo dobrega okusa in na novinarski konferenci spregovoril o osebni tragediji enega izmed novinarjev, ki je lani tragično ostal brez očeta. A tu še ni bilo konec, Zahovič je nadaljeval: “Včasih se ti zgodi, da za nekaj nisi nič kriv, pa se ti zgodi, tako kot se je tvojemu očetu. Se zgodi, pa ne veš, zakaj.” 

Sicer pa najbolje, da si v svojo sliko ustvarite sami, novinarsko konferenco smo v osrednjem mariborskem spletnem mediju Maribor24.si posneli v celoti in je na voljo v zgornjem video posnetku.