Mednarodni turnir za profesionalke organizirajo letos že 22. zapored, potekal pa bo od 10. do 18. junija.  Ženski teniški turnirja Infond Open, organizira Železničarski teniški klub, o kakovosti turnirja pa priča vsakoletna udeležba; število držav udeleženk je praviloma med 20 in 25, igralke prihajajo iz celega sveta.

V Mariboru igrale vrhunske tenisačice

Mnoge izmed igralk omenjenega turnirja so se kasneje prebile v svetovni vrh: “V zadnjem desetletju so najodmevnejša imena našega turnirja bila Andrea Petković (GER), Simona Halep (ROU) in Eugenie Bouchard (CAN). Simona Halep, zmagovalka Infond Open 2009, je stalna članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu in finalistka letošnjega Roland Garrosa.”

Kljub vsemu je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. V Sloveniji ni ljubitelja športa, ki ne bi poznal ženskega teniškega turnirja, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor, nekatere pa so se vpisale tudi med zmagovalke turnirja Infond Open: Tina Pisnik (1996), Maša Zec Peškirič (2004 in 2008), Andreja Klepač (2006), Polona Hercog (2007 in 2013) in Nastja Kolar (2011).

Zadnja leta domačinkam ni šlo najbolje

Zadnja tri leta naše igralke niso uspele osvojiti turnirja, še najbližje je bila z uvrstitvijo v finale Nina Potočnik leta 2016, sta pa na ogromen potencial opozorili predvsem Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Prva je danes že najvišje uvrščena Slovenka na WTA lestvici, druga pa kljub svoji mladosti – 16 let, ena najboljših mladink na svetu in zmagovalka Orange Bowla.

Prav Kaja Juvan bo mogoče najmočnejše slovensko orožje na letošnjem turnirju, njen ob bok pa organizatorji postavljajo Nastjo Kolar in Nino Potočnik, ki bosta na turnirju nosilki. V ŽTK Maribor si želijo dobrih iger mladih klubskih igralk. Eva Zagorac in Saša Klaneček sta že uveljavljeni igralki z dovolj znanja, da lahko enakovredno nastopata v takšni mednarodni konkurenci, medtem ko so ostale igralke še mlade in si bodo na turnirju predvsem nabirale izkušenj.“Pred nami je še en privlačen turnir, ki ga številni ljubitelji tenisa že nestrpno pričakujejo,” še zaključijo organizatorji.