Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je tudi uradno nemškega branilca Roberta Voloderja prodal v severnoameriško ligo MLS. Tam bo 20-letnik igral za Sporting Kansas City do leta 2024, ima pa možnost podaljšanja še za eno leto, poročata spletni strani obeh klubov.

“Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi z razpletom, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani,” je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

“Odhaja v MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej. Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej. Nismo ga mogli zadržati, v skupnem seštevku gre za pozitivno zgodbo, saj smo s kreativnostjo, iznajdljivostjo z zelo majhnim vložkom prišli do kakovostnega igralca in finančnega dobička. Kadrovsko pa smo se pravočasno odzvali, pripeljali Maxa Watsona, ki se hitro prilagaja na naše zahteve,” je še dejal Šuler.

Finančne podrobnosti prestopa niso uradno znane, Transfermarkt pa piše, da je odškodnina znašala 455.000 evrov.

Maribor je v prejšnji sezoni v MLS poslal še enega branilca, in sicer Žana Kolmaniča, ki igra za Austin.