Marko Milić, prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, se bo pridružil franšizi Dallas Mavericks, je potrdil z zapisom na Instagramu. Zasedel bo mesto enega od pomočnikov glavnega trenerja Jasona Kidda.

“Velika čast bo stati v njegovem kotu”

“Leteči Kranjčan” je v ligi NBA kot član Phoenixa igral v sezonah 1997/98 in 1999, skupaj je nabral 220 minut igralnega časa in dosegel 112 točk. S trenerjem Kiddom, ki mu bo zdaj asistiral, si je takrat tudi delil slačilnico, soigralca sta bila dve sezoni.

Milić bo v Dallasu v vlogi t.i. razvojnega trenerja (skrbel bo za razvoj posameznih igralcev) in član širokega trenerskega štaba prvega trenerja Jasona Kidda. Slovenci so sicer čez lužo v košarki kar popularni, saj takšno vlogo v ligi NBA že opravlja en nekdanji slovenski reprezentant – Beno Udrih, ki je od leta 2020 del strokovnega štaba pri franšizi New Orleans Pelicans.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milic Team (@milic.team)

Navdušen sem nad dejstvom, da se bom pridružil Dallas Mavericksom, izjemni organizaciji z odličnim strokovnim štabom in glavnim trenerjem Jasonom Kiddom. Luka je neverjeten igralec in njegova karizma je pripeljala do trdne povezave med Dallasom in slovensko reprezentanco. Velika čast bo ‘stati v njegovem kotu’, ga spodbujati in zanj navijati,” je Milić zapisal na Instagramu in obenem napovedal, da bodo njegova poletja še vedno rezervirana za reprezentanco.

Nova sezona lige NBA se bo začela 18. oktobra.