Štirideset točk Luke Dončića ni bilo dovolj, da bi košarkarji Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA premagali ekipo Oklahoma City Thunder, ki je Dallas strla šele po podaljšku s 120:114.

40 točk, 10 podaj, 6 skokov in 3 ukradene žoge

Dallas je izgubil po srditem boju v domači dvorani pred več kot 19.000 navijači. Teksaška zasedba je vpisala drugi poraz po vrsti. Dončić je 40 točkam dodal še deset podaj, šest skokov in tri ukradene žoge. Za goste je Lu Dort dosegel 30 točk, od tega 14 v podaljšku, novinec Tre Mann pa je vpisal 29 točk, kar je njegov najboljši izkupiček v karieri.

Dallas naslednja tekma čaka v soboto, ko bodo gostili košarkarje Philadelphie 76ers.

Enostavno so bili bolj agresivni kot mi,” je dejal trener Mavericks Jason Kidd. “Ko nam je šlo za nohte, smo začeli igrati bolje. Postavili smo se v položaj kot Orlando: nekdo je moral zadeti in nekdo je zadel. Enostavno jih nismo mogli ustaviti na drugi strani,” je še dodal.

“Ta igra je na meni”

Čeprav je bil najboljši igralec tekme je Dončić prevzel krivdo za negativen razplet obračuna za Dallas.

“Ta igra je na meni,” je rekel. “Dve moji slabi odločitvi pri zadnjih dveh posestih žoge v rednem delu tekme. Ne bi se smelo zgoditi,” je dejal mladi slovenski as, ki je tik pred koncem rednega dela, ob delnem izidu 103:103, zgrešil met za tri, ki bi, če bi žogo spravil skozi obroč, prinesla zmago.

Dallas z 29 zmagami in 31 porazi zaseda peto mesto v razvrstitvi zahodne konference. Na vrhu razpredelnice je v tej sezoni zelo usklajeni košarkarski orkester iz Phoenixa Suns z 41 zmagami in devetimi porazi.

Spencer Dinwiddie je s trojnim dvojčkom s 14 točkami, 12 skoki in 10 asistencami poskrbel za zmago čarovnikov iz prestolnice, Washington Wizards, ki so v gosteh presenetili tretjo najboljšo ekipo vzhodne konference Philadelphia 76ers s 106:103. Center Philadelphie Joel Embiid se je po nekoliko počasnem začetku ogrel in dosegel 27 točk ter vpisal še 14 skokov. Washington, ki je 11. v razvrstitvi vzhoda, je prekinil niz šestih porazov.

Košarkarji Brooklyn Nets, ki so šesti na vzhodu, so brez poškodovanega Kevina Duranta doživeli šesti zaporedni poraz in izgubili s 112:101 proti Kings v Sacramentu. Kalifornijski kralji so prekinili niz sedmih porazov.