Poročali smo že, da je slovenski smučarski skakalec Peter Prevc na današnji olimpijski preizkušnji le za pol točke zgrešil bronasto medaljo. So tretje mesto odnesle nekoliko slabše sodniške ocene v primerjavi s tistimi, ki so jih dobili Prevčevi tekmeci?

Peter Prevc je na današnji tekmi dosegel 265,4 točke. Tretjeuvrščeni Dawid Kubacki je zbral 265,9 točke. Šlo je torej le za las.

V drugi seriji je Prevc ob skoku dolžine 99,5 metra prejel dve oceni 18 in eno 18,5. Skok je opravil brez napake. Kljub temu je dobil nižje ocene kot Japonec Ryoyu Kobayashi. Ta je za enako dolžino prejel tri ocene 18,5. Če bi takšne ocene prejel tudi Prevc, bi bila medalja njegova. Tudi Kubacki je dobil tri ocene 18,5, čeprav mu je ob doskoku smučka rahlo pobegnila.

Jelko Gros ocen ne razume

Da morda ni vse tako, kot bi moralo biti, je že med neposrednim prenosom tekme na Televiziji Slovenija 2 namignil strokovni sodelavec televizije Jelko Gros. Ob Prevčevem doskoku v drugi seriji je bil najprej prepričan, da bo skok zadoščal za najmanj bronasto medaljo.

Napovedal je, da bo Prevc zasedel trenutno drugo ali celo prvo mesto, na svoj skok pa je medtem čakal le še Kobayashi, končni zmagovalec tekme. Prevc bi torej po njegovih napovedih lahko dobil tudi srebro. A hitro je Gros začudeno dejal: “Šele 3. mesto? Pa kako so sodniki zdaj ocenili Petra Prevca? Tega pa res ne razumem.”

Da so medaljo odnesle sodniške ocene v drugi seriji, je namignil tudi glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota: “Zmanjkalo je sreče oziroma lepše sodniške ocene. Zaslužene lepše ocene!”

“]