Slovenski rokometaši so zaigrali še zadnjo tekmo evropskega prvenstva na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Z Norvežani so se pomerili za bronasto odličje in pod močnim napadom nasprotnikov klonili.

Napadalci napadali brez milosti

Začetek srečanja ni prinesel kakšne kvalitetne igre, napadalci niso bili zbrani, zato pa sta bili na uvodu prvi zvezdi tekmi oba vratarja Klemen Ferlin in Torbjoern Sittrup Bergerud, nobena izmed ekip pa si ni priigrala občutnejše prednosti, nato pa so v 20. minuti prvega polčasa Norvežani na hitro zadeli dvakrat zapored in povedli za tri (8.5).

Ko je pet minut pred koncem zadel še Eivind Tangen so Skandinavci povedli s 10:6 in nakazali, da bo naredili vse, da si okoli vratu obesijo bronasto odličje. Slovenci so norveško prednost do konca prvega dela stopili za en zadetek, za kar se lahko v veliki meri lahko zahvalijo fantastičnemu Ferlinu, ki je zbral osem obramb in ubranil nekaj res težkih strelov.

Slovenci brez prednosti v drugem polčasu

Norvežani so odlično odprli tudi drugi polčas in hitro zadeli trikrat, Slovenci pa niti enkrat in prednost je narasla na visokih šest zadetkov (15:9). Norvežani so s serijo 4:0 pobegnili za visokih sedem zadetkov (16:9), s serijo 5:0 pa so nato rezultat izboljšali za visokih osem zadetkov (17:9), po prednosti z igro veh igralcev več pa je Slovencem vendarle uspelo doseči dva zadetka in prednost Norvežanov znižali na šest (17:11).

Norvežani so nenazadnje naše le premagali z rezultatom 28:20.