V drugi seriji so slovenski orli vnovič prikazali odlično predstavo in si priborili srebrno kolajno. Slovenski smučarski skakalci so skupaj osvojili 818 točk Lovro Kos je skočil 120 metrov, Cene Prevc 132 metrov, Timi Zajc 126 metrov, Peter Prevc pa je pristal pri 127 metrih.

Zlato je pripadlo avstrijski reprezentanci, bron pa so si priborili Nemci.

Slovenci po prvi seriji v vodstvu

Slovenski smučarski skakalci Lovro Kos, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc (467,4 točke) so na današnji tekmi vodili po prvi seriji današnje zadnje skakalne tekme teh olimpijskih iger v Pekingu, moštvene preizkušnje z devetimi točkami prednosti pred Avstrijo, branilci naslova Norvežani pa imajo za slovenskimi orli 10,9 točke zaostanka.

Današnjo zadnjo skakalno tekmo teh iger je v skakalnem središču Zhangjiakou motil močan veter, poleg tega pa so se morali skakalci spopasti tudi s hudim mrazom. Nekateri so se ob čakanju na zaletišču zavijali v odeje, da bi skušali ohraniti telo pripravljeno na nastop.

Prvi med slovenskimi orli, ki so bili po posamični tekmi v ekipni razvrstitvi prvi, v današnji poskusni seriji pa niso blesteli, je nastopil Kos. Prikazal je zelo dober nastop (134 m), boljši od Slovenije so bili po prvi skupini le branilci naslova iz Pyeongchanga 2018 Norvežani, potem ko je lanski zmagovalec sezone Halvor Egner Granerud skočil do 138 m in vikingom prinesel 1,6 točke prednosti.

Tudi Cene Prevc (132 m) je kljub temu, da se je veter obrnil, naredil zelo dober skok. Dober je bil tudi Daniel Andre Tande (130,5) za Norveško, ki je bila najresnejša tekmica Slovenije, vendar je Cene Prevc zaostanek Slovenije znižal za zgolj pol točke.

Zajc je dolgo čakal na odskočišču, nato imel močan veter v hrbet, in pristal pri 124 m. Zaradi razmer je prejel kar devet točk pribitka. Slovenija je po tretji skupini prevzela vodstvo in povedla z 0,4 točke prednosti pred Norveško.

Zadnji slovenski adut, kapetan ekipe Peter Prevc, je ob vetru v hrbet pristal pri 129 m, kar je pomenilo, da je prvo serijo končala na prvem mestu, potem ko je novopečeni olimpijski prvak na tej skakalnici Marius Lindvik naredil veliko napako. Norveška je zdrsnila na tretje mesto, na drugo se je povzpela Avstrija.