V Hinzenbachu je bila na sporedu edina ekipna tekma smučarskih skakalk v tej sezoni. Slovenijo so zastopale Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj ter Nika Križnar.

Slovenke (783,4 točke) so v finalu na tretjem mestu zgolj za pol točke zaostale za drugo uvrščenimi Rusinjami. Zmagale so domačinke Avstrijke (819).

Po prvi seriji velika prednost, potem diskvalifikacija

Slovenke so si v prvi seriji priskakale veliko prednost (34,5 točke) pred tekmicami. Potem pa je žirija tekmovanja zaradi neustreznega dresa diskvalificirala Rogljevo, tako da je Slovenija padla na peto mesto po polovici tekmovanja.

V finalu je Bogatajeva s svojim skokom Slovenijo popeljala najprej na četrto mesto, Vtičeva ga je zadržala, Rogljeva je Slovenke vodila na tretje mesto, Križnarjeva pa je dobre nastope potrdila tudi v finalu in Slovenija je brez enega skoka le za 0,5 točke zaostala za Rusijo na drugem mestu.

Skakalke konec tedna v tem avstrijskem skakalnem središču čakata še dve posamični tekmi.

Ema Klinec s slovensko reprezentanco danes ni potovala in nastopila v Hinzenbachu zaradi rizičnega stika. Ekipi se bo četrta skakalka zime predvidoma pridružila na turneji Raw Air na Norveškem.