Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je zmagala na zadnjem slalomu sezone 2021/22 za svetovni pokal alpskih smučark v Meribelu v Franciji. Ana Bucik je uspeh reprezentančne kolegice dopolnila s četrtim mestom, poroča STA.

Slokarjeva je bila na prvi progi šesta. Ajdovka je nato v finalu uprizorila svojo najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s kar 1,22 sekunde prednosti prehitela takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić.

Na startu je bilo še pet tekmovalk, a nobena ni bila kos tekmovalki iz Ajdovščine. Zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova je za Slovenko zaostala 81 stotink sekunde za tretje mesto, vodilna po prvi vožnji Nemka Lena Dürr pa je bila na koncu druga, za zmagovalko iz Slovenije je zaostala 48 stotink sekunde.

Bucikova je na prvi progi vpisala tretji čas. V finalu je z zaostankom 1,04 sekunde s četrtim mestom vpisala svoj najboljši dosežek na specialnih slalomih v svetovnem pokalu.

Ana Bucik (foto: SloSki Alpine team, Facebook)

Druga zmaga v konkurenci svetovnega pokala

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Zdaj pa je Ajdovka poskrbela za svojo prvo zmago na specialnih slalomih na tekmah najvišje ravni.

Bucikova je slalomsko sezono v seštevku discipline končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je v slalomski razvrstitvi osma.

Na ženskem sporedu finala sezone v Meribelu, ki bo prihodnje leto skupaj s Courchevelom prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, je le še nedeljski veleslalom, na katerem bo nastopila Bucikova.